Den prisbelønte bratsjisten Kim Kashkashian er lei: - Jeg er en middelaldrende mor

Det å dele navn kan være problematisk.

NAVNESØSTRE: Du har utvilsomt hørt om dama til venstre, realitydronningen Kim Kardashian West. Det hadde ikke bratsjisten Kim Kashkashian, før folk begynte å spørre om hun var i slekt med realitystjerna. Foto: Claire Stefani, CC BY-SA 2.0 / NTB scanpix
NAVNESØSTRE: Du har utvilsomt hørt om dama til venstre, realitydronningen Kim Kardashian West. Det hadde ikke bratsjisten Kim Kashkashian, før folk begynte å spørre om hun var i slekt med realitystjerna. Foto: Claire Stefani, CC BY-SA 2.0 / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det å være en av verdens best berømte mennesker kommer utvilsomt med en del goder, men også et enormt press. Forfølgelse av fotografer, selfies med ukjente og spørsmål om privatliv konstant.

Realitydronning Kim Kardashian West (37) har ved flere anledninger uttalt seg om presset som henger over henne, som en av verdens mest berømte kvinner. Alle vil ha en bit av kaka. Det har den Grammy-vinnende bratsjisten Kim Kashkashian fått føle på.

VERDENSKJENDIS: Kim Kardashian West kan sies å være en av verdens mest kjente kvinner. Det har bratsjist Kim Kashkashian lagt merke til. Foto: NTB scanpix
VERDENSKJENDIS: Kim Kardashian West kan sies å være en av verdens mest kjente kvinner. Det har bratsjist Kim Kashkashian lagt merke til. Foto: NTB scanpix Vis mer

De likner ikke fysisk, men deler fornavn og har nesten likt etternavn. Begge har aner fra Armenia, der etternavnene kommer fra. Der stopper egentlig likhetene mellom de to, men folk tar seg likevel flere friheter i møte med Kashkashian.

Navnesøstre

Den nå 65 år gamle bratsjisten ble født i Detroit, og har hatt en lang og suksessfull karriere - lenge før Kardashian-familien ble verdens mest omtalte. Hun vant flere store musikkpriser i 1980, og har vært med på over 30 album. Det er ofte komposisjoner av blant andre Mozart, Bach og Schubert hun spiller, i tillegg til å komponere selv.

SEX OG FISING: Kim Kardashian gjestet Jimmy Kimmels talkshow, men skuespiller Jennifer Lawrence stilte spørsmålene, - og det var ikke helt normale spørsmål. Video: CNN Vis mer

Hun komponerer fortsatt nye stykker, og ble så seint som i 2013 belønnet for dette med en gjev Grammy-pris. Det i kategorien «Beste klassiske solist» for albumet «Kurtág / Ligeti: Music for Viola». Da eksploderte Twitter:

«Har nettsidene til Grammy stavet navnet til Kim feil?», var ifølge Fox hovedessensen i innleggene, som refererte til Kardashian - som trolig ikke er bratsjist.

For tida jobber Kashkashian som lærer ved musikkonservatoriumet i New England, og har tidligere i karrieren vært lærer i blant annet Berlin.

Høykulturell og over 60 år, kort oppsummert. Likevel blir hun stadig forbundet og forvekslet med alles store tv-dronning, Kim Kardashian. Det skal sies at også hun har gitt ut musikk, men det ble ingen stor hit.

ANERKJENT: 65 år gamle Kim Kashkashian ligner ikke på sin navnesøster, men blir forvekslet med henne i tide og utide. Foto: Claire Stefani, CC BY-SA 2.0
ANERKJENT: 65 år gamle Kim Kashkashian ligner ikke på sin navnesøster, men blir forvekslet med henne i tide og utide. Foto: Claire Stefani, CC BY-SA 2.0 Vis mer

- Når det kommer til navnet, blir vi forvekslet hele tida, har Kashkashian fortalt til Hollywood.com.

- Folk innser jo at jeg ikke er det mennesket, men de titter godt på bankkortet mitt og sier «Åh, du er ikke Kim Kardashian, er du?» Det har skjedd i årevis, forklarer hun.

Kashkashian forteller at hun aldri har sett på et realityprogram i hele sitt liv, og ikke ante hvem navnesøsteren hennes var før folk begynte å forveksle dem. Først etter å ha tatt hjem Grammy-statuetten så hun et bilde av tv-dronninga.

- Jeg tror nok aldri vi kommer til å bli forvekslet i virkeligheten. Jeg er trolig dobbelt så gammel som henne og er ikke i så god form. Og jeg har heller ikke det utseendet hun har. Jeg er en middelaldrende mor og en klassisk musiker, sa hun til nettstedet.

GRÅTKVALT: Det blå tårevått da Kim Kardashian West åpnet seg opp om hvordan hun taklet Paris-ranet og hvordan det har endret livet hennes. Hun gjestet TV-showet The Ellen Show. Video: EllenTube via TV3 Vis mer

Blir mamma

Kardashian har foreløpig ikke kommentert sin egen navnesøster, men hun har trolig nok å holde fingrene i. På starten av året blir hun mor til sitt tredje barn.

Etter måneder med spekulasjoner bekreftet hun, i slutten av september, at hun og ektemannen Kanye West (40) blir foreldre igjen.

Til forskjell fra Kardashians to foregående svangerskap foregår familieforøkelsen via en surrogatmor. 37-åringen har ved flere anledninger gjort offentligheten kjent med diverse helsemessige utfordringer tilknyttet en ny graviditet - som i verste fall kan gi store fødselskomplikasjoner.

SMÅBARNSFORELDRE: Kim Kardashian og Kanye West er foreldre til datteren North (4) og sønnen Saint (1). I år blir de trebarnsforeldre. Foto: NTB Scanpix
SMÅBARNSFORELDRE: Kim Kardashian og Kanye West er foreldre til datteren North (4) og sønnen Saint (1). I år blir de trebarnsforeldre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for at stjerna tidligere har gitt uttrykk for at hun synes det er «helt forferdelig» å være gravid, erkjente hun i høst at surrogat-avgjørelsen var enda vanskeligere å svelge.

- De som sier eller tror at dette var en kjapp og grei løsning, tar fullstendig feil, meddelte Kardashian overfor kjendisnettstedet Entertainment Tonight.

Det er spesielt mangelen på kontroll, basert på det faktum at babyen faktisk ikke vokser inni hennes egen mage, som plager realitydronninga.

- Jeg stoler selvfølgelig på kvinnen som bærer fram barnet mitt, men det er følelsen av å vite at du har gjennomført to svangerskap, og så er du plutselig ikke til stede i ditt tredje. Det er utrolig rart og vanskelig - definitivt en mye tøffere erfaring enn jeg trodde. En daglig indre kamp, sa hun til nettstedet.

Da 37-åringen gikk inn for å benytte surrogati, så hun ikke for seg at prosessen skulle gi følelsesmessige konsekvenser.

- Jeg hatet jo å være gravid, og tenkte at det ville bli enkelt. I etterkant hadde jeg gjort hva som helst for å bære fram et nytt barn, sa hun.

RUMPE-KYSSER: Kjendis-plageren Vitalii Sediuks stunt ble fanget på kamera. I forbindelse med Paris Fashion Week 28. september var Kim Kardashian på vei til en restaurant. Da så Sediuk sitt snitt til å gjøre noe i protest. Video: YouTube/Ondine Azoulay via Storyful Vis mer