Meghan og Harry har fått ei datter:

Den rørende detaljen bak babynavnet

Hertugparet av Sussex har gitt dattera et helt spesielt navn.

FIKK EN JENTE: Hertuginne Meghan og prins Harry ble foreldre igjen før helga. Foto: NTB
FIKK EN JENTE: Hertuginne Meghan og prins Harry ble foreldre igjen før helga. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld kom nyheten mange rojale fans har ventet på den siste tida. Prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) har fått sitt andre barn sammen.

Den lille jenta kom til verden i California på fredag, og samtidig som babynyheten ble delt, avslørte hertugparet også navnet på dattera: Lilibet «Lili» Diana Mountbatten-Windsor.

- Prins Harry hedrer de to kanskje aller viktigste for ham i barndommen ved å gi dattera navet Lilibet Diana, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Hans bestemor dronning Elizabeth, kalles nemlig Lilibeth i familien. Samtidig har de tatt med Harrys avdøde mors navn, Diana.

- Jeg synes det er en vakker hyllest til dronningen, og kanskje spesielt etter alt bråket som har vært. For selv om Harry og Meghan hele veien har snakket varmt om henne, har handlingene deres gjort det vanskelig for hele familien, forteller Vagle.

- Ville blitt overrasket

Meghan og Harry sendte som kjent sjokkbølger gjennom store deler av verden da de nylig gikk hardt ut mot kongehuset i et intervju med Oprah Winfrey.

Hertugparet har også valgt å hedre prinsesse Diana gjennom navnevalget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer