Alicia Vikander:

Den svenske Hollywood-stjerna var på middag med Kate og William: - Turte ikke begynne å spise

Turte ikke engang å ta en slurk vann ved bordet.

Den svenske Hollywood-stjernen letter på sløret om den kongelige gallamiddagen i «Skalvan» på NRK. Vis mer

(Dagbladet): Denne uka har prins William (35) og hertuginne Kate (36) av Storbritannia vært på «alles» lepper.

Hertugparet har besøkt både Stockholm og Oslo, og deres tette program har inneholdt gallamiddager i den svenske så vel som den norske hovedstaden.

En av dem som fikk æren av å spise middag med Kate og William i Sverige, var den svenske Hollywood-stjerna Alicia Vikander (29), som snart er aktuell som Lara Croft i den nye «Tomb Raider»-filmen.

Som gjest i ukens utgave av «Skavlan» på NRK, forteller Oscar-vinneren om den spesielle opplevelsen. Og - som man kanskje kan forestille seg - var middagen en noe nervepirrende affære:

- Jeg satt der og kikket rundt meg ... Jeg antok at vi skulle vente med å spise. Men jeg var veldig sulten! røper Vikander på «Skavlan» - til massiv latter i studio.

Fikk etikette-sjokk

Da prins William og hertuginne Kate spiste gallamiddag på Slottet i Oslo torsdag kveld, ble de blant annet servert kongekrabbe, kveite og soppterte med trøffel.

Etter alt å dømme var ikke middagen i residensen til Storbritannias ambassadør i Stockholm onsdag kveld noe dårligere. Og hos «Skavlan» forteller Alicia Vikander at hun måtte ta seg selv i nakken for å ikke begynne å spise for tidlig.

- Jeg tok ikke engang en slurk vann! Jeg tenkte: «Nei, vent nå! Vent på de andre», forteller hun lattermildt.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøgde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Selv om filmstjerna ikke pleier å omgås kongelige til vanlig, påpekte Vikander at hun i det minste har sett Netflix-suksessen «The Crown».

Skuespiller Claire Foy (33), som spiller dronning Elizabeth i serien, har tidligere fortalt at hun fikk seg et lite etikette-sjokk da hun gjorde research til rollen:

- Jeg ble overrasket over hvor strenge de fortsatt er på protokoller og på hvordan folk observerer etiketten. Slottet er et ganske moderne nå, så jeg trodde kanskje de ville være mer: «Nei da, du trenger ikke kalle meg det» eller «Du trenger ikke neie. Så flaut», har hun sagt i et intervju med Vanity Fair.

- Men de er veldig, veldig strenge rundt det fortsatt. Jeg tror ikke de anser etikette som noe som bør dyrkes, men det er veldig viktig for fortsettelsen av monarkiet, la hun til.

NY NETFLIX-SERIE:  «The Crown» handler om en ung kvinne som tar kronen i Storbrittania. Ikke av fri vilje, men av plikt. På Netflix 4 november. Video: Netflix Vis mer

Fant lykken i Hollywood

Under de to middagene i henholdsvis Stockholm og Oslo var gravide hertuginne Kate iført henholdsvis en gulgrønn, blomstrete kjole fra Erdem og en lyserosa, spesiallaget kjole fra Alexander McQueen.

Og om kongelig etikette ikke er Alicia Vikanders sterkeste kort, er skuespilleren i hvert fall godt kjent med å kle seg opp til stjernespekkede prisutdelinger og premierer.

Under Oscar-utdelingen i 2016 vant hun pris for beste kvinnelige birolle for prestasjonen sin i «The Danish Girl», og i fjor var hun blant prisutdelerne under Hollywoods aller største festkveld.

Stjernestatusen til den svenske 29-åringen har for øvrig heller ikke minket som følge av forholdet med «Snømannen»-stjerna Michael Fassbender (40).

Mange har trodd at de to falt for hverandre da de spilte side om side i den romantiske dramafilmen «The Light Between Oceans»​ (2016), men dét var ikke tilfelle.

I et intervju med Entertainment Tonight sommeren 2016, avslørte nemlig stjerneparet hvordan de først ble kjent.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 29.02.2016 KYSS: Alicia Vikander fikk Oscar for beste kvinnelige birolle. Hun feiret med å gi kjæresten Michael Fassbender et kyss før hun gikk opp på scenen. Video: Reuters Vis mer

- Vi møttes på dansegulvet under Toronto Film Festival, forklarte Vikander den gang, før kjæresten tilføyde:

- Jeg trodde jeg var god til å danse, men da hun begynte å danse med meg følte jeg plutselig at jeg hadde to venstreføtter. Det var kjemi helt fra starten av!

De siste månedene har ryktene svirret om at Alicia Vikander og Michael Fassbender har giftet seg i hemmelighet, og i oktober skrev People at duoen faktisk hadde gitt hverandre sitt «ja» på ferieøya Ibiza.

Paret har fortsatt til gode å snakke offentlig om bryllupet sitt, men i slutten av oktober meldte Vogue at Vikander hadde vist frem gifteringen sin på den røde løperen.