Laleh:

Den svenske stjerna mistet broren, faren og moren

- Det som er leit med dette er at de ikke fikk oppleve mer av mitt liv.

ÆRLIG: Svenske Laleh var å finne på hitlistene for noen år siden med «Some Die Young». Låta ble flittig brukt i forbindelse med markeringer etter 22. juli-terroren. Nå forteller artisten åpent om sin egen vanskelige vei. Foto: NTB scanpix
ÆRLIG: Svenske Laleh var å finne på hitlistene for noen år siden med «Some Die Young». Låta ble flittig brukt i forbindelse med markeringer etter 22. juli-terroren. Nå forteller artisten åpent om sin egen vanskelige vei. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var vanskelig å ikke la seg gripe av den svenske artisten Laleh, da hun i 2012 spilte sin «Some Die Young» på Rådhusplassen i Oslo - et år etter terrorangrepet mot regjeringskvartalet og Utøya.

Låta ble en trøst for mange, og forbindes fortsatt med den vonde perioden. Artisten, hvis fulle navn er Laleh Pourkarim, har totalt gitt ut seks album, og har nå et sjuende på vei. Likevel er det nok ovennevnte låt som mange forbinder henne med.

36-åringen, som er bosatt i Los Angeles, har tidligere uttalt at hun ikke vet hva låta handler om. «Betydningen har endret seg», har hun sagt. Likevel er det ikke til å stikke under stol at hun selv har opplevd mye vondt i løpet av sin tid under sola, som enkelt kunne ha inspirert låta.

- Leit

Flere ganger har store tragedier rammet Pourkarim-familien, før hun i det hele tatt hadde nådd sine spe tenår. Som følge av krig i Iran måtte de flykte, og var gjennom flere land før de endte i Sverige.

Da hun var liten ble hennes storebror rammet av en hjertefeil, som til slutt skulle koste ham livet. Dette skjedde da familien fortsatt bodde i Iran, og som følge av krigen mellom hjemlandet deres og Irak, fikk han ikke nødvendig legehjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer