Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Trine Hattestad:

Den tidligere OL-stjerna bekrefter bruddet. Skilles etter 28 år som mann og kone

- Ja, vi skal skilles, bekrefter Trine Hattestad i tirsdagens utgave av Se og Hør.

SKILLES: Trine Hattestad bekrefter brudd mellom hun og hennes tidligere ektemann etter 28 års ekteskap. Foto: NTB Scanpix
SKILLES: Trine Hattestad bekrefter brudd mellom hun og hennes tidligere ektemann etter 28 års ekteskap. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at den OL-vinnende spydkasteren Trine Hattestad (51) la opp sin profesjonelle idrettskarriere, har hun i ettertid vært aktuell med programmer som «Råskap» på TV3, «Mesternes mester» på NRK og «Skal vi danse» på TV 2.

Nå bekrefter Hattestad til Se og Hør at hun skal skilles fra sin ektemann Anders Hattestad.

- Ja, vi skal skilles, bekrefter hun til ukebladet.

Saken fortsetter under bildet:

SKILLES: Trine og Anders Hattestad skilles etter 28 år som mann og kone. Foto: NTB Scanpix
SKILLES: Trine og Anders Hattestad skilles etter 28 år som mann og kone. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Duoen skilles etter snart 28 år som mann og kone, og har sammen fire barn i alderen 13 til 27 år.

Satte verdensrekord

OL-GULL: I 2000 vant Trine Hattestad Gull i spydkast under OL i Sydney. Foto: NTB Scanpix
OL-GULL: I 2000 vant Trine Hattestad Gull i spydkast under OL i Sydney. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var i 2000, under fjerde runde av konkurransen i Roma, at Hattestad kastet inn en ny verdensrekord på hele 68,22 meter.

- Da spydet forlot hånda kjente jeg at det ble et langt kast. Morsomt at det ble enda lengre enn det kastet jeg hadde i fjor (68,19), som ikke ble godkjent som verdensrekord, sa en strålende fornøyd men fattet Trine Hattestad til NTB etter spydoppvisningen den gangen.

Samme året vant Hattestad gull i OL i Sydney, og snaut tre uker etter at hun kastet spydet sitt til olympisk gull la OL-stjerna opp.

Norsk friidrett mistet dermed sin desidert største frontfiigur den gangen.

SATTE VERDENSREKORD: Samme året som Trine Hattestad stakk av med OL-gull i Sydney i 2000, satte hun ny verdensrekord under et stevnet i Roma. Foto: NTB Scanpix
SATTE VERDENSREKORD: Samme året som Trine Hattestad stakk av med OL-gull i Sydney i 2000, satte hun ny verdensrekord under et stevnet i Roma. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg bestemte meg for å legge opp i vår. Nå starter jeg en ny epoke i livet, sier hun, men understreker at dette var en veldig vanskelig avgjørelse å ta, sa Hattestad den gangen i en pressekonferanse.

- Men jeg føler at tida er inne til å legge opp. Det er mye bedre å legge opp når alt har vært så bra som i år. Nå avslutter jeg med bra helse. Det er første gang på ti år jeg avslutter en sesong uten albueskade, sa hun.

I dag er 51-åringen daglig leder ved Sport og Helseakademiet på Kolbotn, hvor hun hjelper andre med å nå målene sine innen trening og kosthold.

HER GÅR DET GALT: «Mesternes mester»-deltakerne var bare noen kilometer fra mål da sykkelhjulene traff hverandre i stor fart. Både eksalpinist Odd Sørli (62) og kickbokser Tonje Sørlie (35) blir kastet av sykkelen. Video: NRK Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!