Arnold Schwarzenegger:

- Den verste presidenten noensinne

Hollywood-stjerna åpner om mørk fortid etter Kongressen-angrepet.

- JEG HAR SETT DET FØR: I en video postet på Twitter går skuespiller og tidligere California-guvenør Arnold Schwarzenegger hardt ut mot Donald Trump, og mot denne ukas hendelser i Washington, D.C. Her kan du se budskapet hans. Vis mer
Publisert

Flere kjendiser har gått ut og fordømt angrepet på Kongressen, som fant sted 6. januar. Den seineste i rekken er skuespiller og tidligere California-guvernør Arnold Schwarzenegger (73).

Han har lagt ut en sju minutter lang video på Twitter hvor han uttaler seg om onsdagens hendelser. Han åpner videoen ved å introdusere seg som en immigrant til USA.

73-åringen er født og oppvokst i Østerrike, og bodde sine første 20 leveår i landet før han i 1968 flyttet til USA. Han ble født to år etter at andre verdenskrig tok slutt.

Åpner om tøff oppvekst

I videoen sammenlikner han nazistene under krigen med den høyreekstreme gruppa Proud Boys.

Han sammenlikner også «Krystallnatten», som markerer starten på den systematiske jødeforfølgelsen som siden utviklet seg til holocaust, med angrepet på Kongressen.

- Mobben knuste ikke bare vinduene til Kongressen. De knuste også idealene vi tok for gitt. De brøt seg ikke bare gjennom dørene i bygningen som huser amerikansk demokrati, de trampet ned prinsippene som dette landet ble bygget på, sier han.

Schwarzenegger forteller også om oppveksten som var preget av etterkrigstida, og spesielt hvordan det gikk ut over hans egen familie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer