Dronning Margrethe fyller 80 år:

Denne detaljen får oppmerksomhet

Deler nye bilder av den danske dronningen på bursdagen.

80 ÅR: Dronning Margrethe av Danmark fyller 80 år. I den anledning har kongehuset delt nye portretter av monarken. Foto: Per Morten Abrahamsen / Det danske kongehuset
80 ÅR: Dronning Margrethe av Danmark fyller 80 år. I den anledning har kongehuset delt nye portretter av monarken. Foto: Per Morten Abrahamsen / Det danske kongehuset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag, torsdag 16. april, fyller dronning Margrethe av Danmark 80 år. I den anledning har den danske monarken latt seg fotografere, og i løpet av den siste uka har det danske kongehuset delt flere portretter.

På de to siste bildene som er blitt delt med folket, ser man jubilanten stå foran Fredensborg Slott sammen med hunden Tilia, som tilhørte avdøde prins Henrik. Dette blir hun nå hyllet for.

- En gave

Ifølge det danske kongehuset er det ikke tilfeldig at dronninga lot seg fotografere foran Fredensborg Slott. Stedet skal nemlig stå monarken nært til hjertet.

- Jeg elsket da vi bodde her ute. Du kan gå ut i parken, leke og ha det moro. Ha det fantastisk, har 80-åringen uttalt om barndomsminnene fra Fredensborg.

Dronning Margrethe var derimot ikke alene på bildene, da hun som nevnt hadde selskap av dachsen Tilia. Denne detaljen mener fotograf Per Morten Abrahamsen var en gave.

- Det er en gave å ha en hund på bildet, for den kan man ikke kontrollere. Det lar seg ikke gjøre når du har med et dyr, har han uttalt, ifølge danske B.T.

Endret planene

Normalt sett skulle Københavns gater vært fylt av folk i dag. Det er nemlig tradisjon å samle seg utenfor Amalienborg Slott, der dronninga sammen med resten av kongefamilien pleier å hilse fra balkongen. Slik blir det derimot ikke i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer