Kristian Ødegård:

Denne detaljen vekker oppsikt

Kristian Ødegård er klar på at TV-produksjonen har sitt på det tørre.

ÉN FORSKJELL: John Hammersmark (til høyre) har en stjerne under fallskjermvingen på sin uniform. Kristian Ødegård har en fallskjermvinge, men ingen stjerne. Foto: Matti Bernitz / TV 2
ÉN FORSKJELL: John Hammersmark (til høyre) har en stjerne under fallskjermvingen på sin uniform. Kristian Ødegård har en fallskjermvinge, men ingen stjerne. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var Sval Rosenløw Eeg (24) som lørdag måtte takke for seg i «Kompani Lauritzen», etter å ha tapt dimmekampen mot Agnete Husebye (27). Og om under to uker er det klart for den store finalen i TV 2-programmet.

Dagbladet har underveis i denne sesongen fått flere reaksjoner fra lesere på at programleder og major Kristian Ødegård (49) har en fallskjermvinge på uniformen sin.

Noen påstår nemlig at det symboliserer at han er fallskjermjeger, noe han ikke er.

Det stemmer ikke, ifølge Ødegård selv.

- Har fulgt alle regler

Til Dagbladet forteller 49-åringen at fallskjermvingen symboliserer at han har tatt kurs - og utført - militært fallskjermhopp.

- Det gjorde jeg i den første «Kompani Lauritzen»-sesongen i 2020, da Øyvind Vinni Sauvik vant. Hos oss har alt befal som har gjennomført kurs i militært fallskjermhopp en slik vinge - med eller uten stjerne,, sier han til Dagbladet.

Kaptein John Hammersmark (50) har, som bildet over viser, også en fallskjermvinge på sin uniform. Forskjellen er at han har én stjerne under selve vingen.

Det betyr, ifølge Ødegård, som har sin militære bakgrunn fra befalsskolen i Luftforsvaret, at han har gjennomført fallskjermhopp i fritt fall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer