Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen kjendis»-finale:

Denne finalen vugger meg i søvn

Hvor er fargeklattene?

SYKT JOVIALT: Martine Ek Hagen, Pål Anders Ullevålseter og Inga Berit Lien kan alle vinne «Farmen kjendis» søndag kveld. Det blir foruten drama, intriger og alt annet som gjør reality spennende. Foto: Alex Iversen / TV 2
SYKT JOVIALT: Martine Ek Hagen, Pål Anders Ullevålseter og Inga Berit Lien kan alle vinne «Farmen kjendis» søndag kveld. Det blir foruten drama, intriger og alt annet som gjør reality spennende. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KOMMENTAR: Søndag kveld er det finale på gården. Årets sesong har hatt sin lille dose drama både under innspillingen og i etterkant, som er alt man egentlig kan ønske seg som underholdningsjournalist med en imaginær mastergrad i reality. Så hvorfor sitrer jeg ikke av spenning før finalen? Hvorfor dirrer ikke lufta når vinneren skal kåres?

Det er noe galt her. Noe som slår noen sprekker i grunnmuren for det som definerer om en realitykonkurranse tåler tidas tann. Eller ikke. Problemet med årets c-kjendis-spekkede «Farmen kjendis»-sesong, er at finalistene er helt alminnelige mennesker.

Kanskje er det litt urettferdig, men det er umulig å ikke trekke slutninger til fjorårets suksess. Persongalleriet var da stappet med kontraster i hvert hjørne; vi hadde partyprinsen Petter Pilgaard, catfighterne Kari Jaquesson (feminist) vs. Aylar, den yndige bakedronninga Ida Gran-Jansen og fremfor alt mannen alle elsker å hate og hater å elske: Lothepus.

Tobakksrøyk fra pipa, banning, grov humor og elleville vennskap. Det traff en hel nasjon, og det med god grunn. Det var rett og slett betimelig at noen snudde ting litt på hodet, at noen vridde om fastsatte konvensjoner som en vaskeklut.

I år møtes Martine, Pål Anders og Inga Berit i den store finalen. Kjendisfinalen. For noen måneder siden hadde jeg knapt gjenkjent noen av de tre om de satt overfor meg på bussen.

Okay, ikke at det i seg selv er problematisk. Etter å ha vært på pressevisning av første episode fra første sesong i fjor, stirret jeg vantro på mannen i cowboyhatt og lurte på hva i alle dager for en bygdeoriginal dette var. Spol fram et år, og mannen er Norges mest omtalte. Det beviste at om kjendisstatusen ikke er så stor, må personligheten være så heftig at den sender seerne i bakken.

Hadde Lothepus kommet inn på den samme bussen, ville jeg desperat gjemt meg bak setet og lurt på hvem han skulle spise levende.

«FARMEN-NACH»: Hva er de største snakkisene fra denne ukas «Farmen kjendis»? Og hvorfor i alle dager valgte Erlend Elias Bragstad (35) å trekke seg brått fra programmet? Vi har sistnevnte, sammen med tidligere «Farmen kjendis»-profil Tore Petterson, i studio. Video: Per Ervland Vis mer

Der har du det. I år er finalistene Pål Anders Ullevålseter, Martine Ek Hagen og Inga Berit Lein. Én av dem skal vinne, men så forsvinner de nok ut av «Farmen kjendis»-historien som om ingenting var skjedd.

Problemet er at de verken er store kjendiser - eller skarpe, hissige eller mystiske karakterer. Alt er bare koselig og nokså tannløst. De tre finalistene er venner som unner hverandre seieren. Jeg vil ikke ha det sånn, jeg vil ha stikkende blikk og nerver på høykant. Det er finale, folkens!

Med noen få unntak har ingen deltagere vekket noe særlig i meg. De fleste har bare hygget seg, dag inn og dag ut. Som om det å bo på en gudsforlatt gård i Østfold i 1918 er drømmen og et livsstilsvalg.

«FARMEN»-NACH: Hva er de største snakkisene fra «Farmen Kjendis» denne uka? Hva synes Lene Elise Bergum (46) om å ryke ut rett før finaleuka, og hvorfor gjemte hun unna masse mat? Få de første reaksjonene fra den utslåtte deltakeren i Dagbladets «Farmen»-sending. I studio er også «Farmen»-blodfan Trym Mogen (24). Programleder: Miriam Bakkejord / Vi... Vis mer

En drømmefinale hadde vært mellom Lene Elise Bergum, Erlend Elias og Frank Løke. Tenk så overdramatisk og anspent den sendingen ville blitt. «Erlend, du er sjanseløs mot meg, det er ikke sikkert du slipper levende fra finalekampen», ville det kommet fra Frank mens han flekket tenner. «Ja, du får bare prøv, din stapeis», ville en skjelvende Erlend spyttet tilbake. I venstre kameravinkel ser vi Lene Elise gomle i seg maten hun har gjemt unna. Hei, da snakker vi klasse.

Men når vinneren kåres på søndag, får vi se klemmer, kos og kanskje en aldri så liten gledeståre. Kanskje det blir feiring med champagne og fyrverkeri, men jeg tviler på at det blir noe heftig nachspiel.

Kjære TV 2, jeg er ikke bitter eller grinete, men neste sesong må jeg få blod og tårer, hat og flørt. Bring de tøffeste, frekkeste og største inn på tunet. Gi meg Anne B. Ragde, Unni Lindell og Kristopher Schau. La Jenny Skavlan og Odd Nerdrum melke kyr. Eller kanskje en semifinale med Martin Schanche, Marius Borg Høiby og Lisa Tønne. Da tar bondegården fyr.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!