Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Denne reklamen ble bannlyst fra Super Bowl

Sodastream fikk TV-selskapet til å reagere.

(Dagbladet:) Høydepunktet i amerikansk fotball Super Bowl ligger rett rundt hjørnet, og reklamepausene er som julaften for kommersielt sultne bedrifter.

For andre året på rad blir brusmaskinprodusenten Sodastreams reklame bannlyst, som har den kjente skuespilleren Scarlett Johansson som frontfigur. Det var TV-selskapet Fox, som viser Super Bowl, som satte ned foten.

- Skuffet Under Super Bowls reklamepause skulle Johansson egentlig underholde med replikken «Sorry, Coke og Pepsi», i et forsøk på å utkonkurrere brusgigantene.

Administrerende direktør i Sodastream Daniel Birnbaum klaget bittert til nyhetsavisen USA Today, og påstår at Fox er redde for Coke og Pepsi.

- Hvilken markedsfører i USA nevner ikke en konkurrent? Dette er sånn som skjer i Kina. Jeg er skuffet over å være amerikaner, sier Birnbaum til avisa.

Palestinske aktivister reagerer Det er ikke bare TV-selskapet Fox som reagerer. Scarlett Johansson ble nylig kritisert av palestinske aktivister for sin rolle i reklamen. Sodastream har store fabrikker i illegale istraelske bosettinger på den okkuperte Vestbredden, som fører til engasjement fra menneskelighetsrettighetsaktivister som oppfordrer til boikott.

 - Jeg støtter økonomisk og sosialt samarbeid mellom et demokratisk Israel og Palestina, skal Johansson ha sagt til sitt forsvar, ifølge Telegraph.

Johansson har i syv år vært ambassadør for den humanitære organisasjonen Oxfam, som etter reklamen og utsagnet måtte vurdere hennes stilling som ambassadør. Dette førte til at hun trakk seg fra stillingen.

image: Denne reklamen ble bannlyst fra Super Bowl