Denne renseservietten bør du velge

Vi har testet, og funnet det beste alternativet når du vil ha en enkel løsning.

BEST I TEST: Renseserviettene fra Ole Henriksen kom best ut i vår test. FOTO: produsenten
BEST I TEST: Renseserviettene fra Ole Henriksen kom best ut i vår test. FOTO: produsentenVis mer

Renseservietter er en enkel måte å fjerne sminke og smuss fra ansiktet på, og det er mange som tyr til dette i forskjellige situasjoner.

Hvem har vel ikke kommet hjem fra en sen natt på byen og ikke orket å sette i gang med den vanlige renserutinen, og heller tatt en renseserviett for å få vekk sminken?

De passer også perfekt til bruk på hytta, telttur eller festival hvor bad og toalettutstyr ikke er like tilgjengelig som hjemme.

Vi har derfor testet syv renseservietter i forskjellige prisklasser for å se hvilken som fjerner sminken best, og som får ansiktet rent, slik at du vet hvilken du skal velge når du ønsker en enkel løsning.

Bør ikke erstatte en rens med vann Selv om bruk av renseserviettene er en kjappere løsning enn rens med vann og renseprodukt, anbefaler ikke hudpleier Birgitte Hanssen ved Farris Bad å bruke det som en erstatning hver dag.

- De fleste renseservietter etterlater seg et lite lag med produkt på huden, som strider imot effekten av en rens, som skal klargjøre ansiktet, forklarer hun.

- Jeg anbefaler som regel kun at en bruker servietter i situasjoner hvor det ikke er tilgang på vann, legger hun til.

Hun forteller at en gjerne kan bruke renseservietter daglig til å fjerne sminke, men at det da kan være lurt å gå over ansiktet med rens og vann for å fjerne smuss og rester av produkter etterpå.

Vær obs på ingredienser Det kan være lett å tenke at ingrediensene i en renseserviett ikke er så viktig, men dette er ikke helt riktig. Om en ikke skyller ansiktet med vann etter bruk, vil produktet ligge på huden hele dagen, og da er det svært viktig å tenke over hva de inneholder.

- Ofte kan de som bruker renseservietter merke en sviende og brennende følelse, og at huden blir tørr og irritert. Dette fordi serviettene kan inneholde alkohol og parfymestoffer, sier Hanssen.

Alkohol tørker ut huden, og etterlater den irritert og sviende. Et høyt innhold av parfymestoffer gjør en svært utsatt for allergier, som er et økende problem.

De med sensitiv hud bør være svært oppmerksomme på dette, siden denne hudtyper reagerer oftere og sterkere på disse ingrediensene.

Heldigvis er det ikke mange av serviettene i testen som inneholder alkohol eller mange allergifremkallende parfymestoffer, men de som har det har fått store minus på grunn av dette.

Pris har noe å si Det er ikke alltid at en høy pris er lik et bedre produkt, men i denne testen var den dyreste renseservietten den klart beste.

Ole Henriksen Truth to go wipes inneholder mange pleiende og nærende ingredienser som fukt, fett og fuktighetsbindere, som er viktig om produktet blir værende på huden gjennom hele dagen.

BESTE KJØP: Simple Cleansing Facial Wipes er nesten like bra som testvinneren, og er et bedre kjøp fordi den gir mer for pengene. FOTO: Produsent.
BESTE KJØP: Simple Cleansing Facial Wipes er nesten like bra som testvinneren, og er et bedre kjøp fordi den gir mer for pengene. FOTO: Produsent. Vis mer

På den andre siden er det heller ikke sånn at det desidert billigste produktet i testen kom dårligst ut. Noen av de produktene i testen som fikk best karakter har en veldig overkommelig prislapp som ikke vil tømme lommeboka din.

Testens tapere Nivea Refreshing Cleansing Wipes og Comodynes Make-up Remover er testens tapere. De får begge terningkast to da de begge inneholder ingrediensene som står på EUs liste over stoffer som kan gi allergi.

I Norge er det Vita som sitter på merket Comodynes, og deres brand manager Tone Pettersen har dette å si om kritikken av allergifremkallende stoffer:

- Vi har fått forståelse om at det finnes noen ingredienser som står på EUs liste over mulige allergifremkallende stoffer. Dette vil vi ta i etterretning, og er i dialog med leverandøren av merket Comodynes som nylig har lansert en renseserviett uten parabener, fargekomponenter eller allergifremkallende parfyme. Denne servietten vurderer vi nå inn i vårt sortiment i stedet.

Vi har også kontaktet Nivea, men de har ennå ikke kommet med en tilbakemelding.

Les også:
Åtte kjappe partytriks
Test av ansiktsrens
Vi har testet deodoranter

Saken ble opprinnelig skrevet av Kamille for Klikk.no. Les her.

Ole Henriksen Truth to go wipes Testens vinner! Karakter: 6/6 Pris: 235 Simple Cleansing Facial Wipes Mest for pengene! Karakter: 5/6 Pris: 45 Garnier Nordic Essentials Midt på treet. Karakter: 4/6 Pris: 49 Harmoni med Vita Renseservietter Fjerner sminken og smuss. Karakter: 4/6 Pris: 29 First Price Ansiktsrens Billig, men ikke best. Karakter: 3/6 Pris: 10 Nivea Refreshing Cleansing Wipes Flere mindre hyggelig ingredienser. Karakter: 2/6 Pris: 45 Comodynes Make-up Remover Ikke et godt valg. Karakter: 2/6 Pris: 39