<strong>SOM SEG SELV:</strong> I anlending årets Halloween-feiring kledde Sophie Elise Isachsen seg ut som 2013-utgaven av seg selv. På bloggen sin beskriver hun denne perioden i livet sitt som «helt forferdelig». Foto: Joakim Kleven/ sophieelise.blogg.no/ privat
SOM SEG SELV: I anlending årets Halloween-feiring kledde Sophie Elise Isachsen seg ut som 2013-utgaven av seg selv. På bloggen sin beskriver hun denne perioden i livet sitt som «helt forferdelig». Foto: Joakim Kleven/ sophieelise.blogg.no/ privat Vis mer

Sophie Elise kledde seg ut som sitt gamle selv på halloween:

- Denne tiden av livet mitt var helt forferdelig

Toppbloggeren hadde tvangstanker om at hun måtte operere seg hele tiden. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne helgen har barn og voksne over hele landet kledd seg ut i skumle eller festlige kostymer i anledning halloween-feiringen.

Blant dem er toppblogger Sophie Elise Isachsen (21), som i likhet med mange andre valgte et grotesk kostyme preget av blod og gørr.

Det som imidlertid skiller seg ut ved Isachsens halloween-kostyme, er at det er inspirert av en vanskelig periode i hennes eget liv:

«Jeg gir dere herved mitt Halloween-kostyme! Sophie Elise utkledd som.. Sophie Elise, år 2012 / 2013. Dette er et kostyme med en personlig betydning for meg. Det symboliserer en tid av livet mitt som var helt forferdelig, og at jeg nå er "fri" fra tvangstanken om å operere meg hele tiden» skriver hun i et blogginnlegg lørdag kveld.

I blogginnlegget har Isachsen delt flere bilder av det oppsiktsvekkende kostymet sitt, som er et slags skrekkeksempel på plastiske operasjoner.

Nesa hennes er forslått, blodig og bandasjert etter det som forestiller neseoperasjonen hun tok i 2013. Over brystene har hun to åpne sår, og en sprøyte stikker ut av ett av sårene som symboliserer silikonimplantatene hun tok på sin egen 18-årsdag.

PERFEKT?: Karolina Maria Griciutes video "The Pressure to be Perfect" gikk viralt og skapte stor interesse i utlandet. Nå ønsker amerikanske skoler å bruke den i undervisningen. Video: Video: Karolina Maria / Youtube Vis mer

- Vil gråte en liten tåre

Under tittelen «Meg, kledd ut som meg selv», forteller Isachsen hvordan hun i dag har lagt operasjonsavhengigheten bak seg.

Bloggeren skriver at hun nå kan kle seg ut som 2013-utgaven av seg selv med ironisk distanse, fordi hun ikke lenger føler seg kontrollert av tanken på å måtte fikse på utseendet sitt.

«Denne er til deg Sophie Elise, i år 2013: Du er bedre enn som så, og en dag kommer du til å kle deg ut som deg selv og få gåsehud over hele kroppen og gråte en liten tåre fordi du er så jævlig glad fordi du er ferdig med den perioden. Du klarte det, as. Du er kul», avslutter Isachsen blogginnlegget.

<strong>HADDE DET TØFT:</strong> I blogginnlegget skriver Isachsen at hun i 2012/2013 slet med å bli fornøyd med sitt eget utseende. Her er hun avbildet på Vixen Blog Awards 2013 i januar 2014. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HADDE DET TØFT: I blogginnlegget skriver Isachsen at hun i 2012/2013 slet med å bli fornøyd med sitt eget utseende. Her er hun avbildet på Vixen Blog Awards 2013 i januar 2014. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Om noen drar kjensel på den proffe halloween-sminken til «Bloggerne»-profilen, er det ikke så rart.

For noen dager siden skrev Dagbladet om Karolina Maria Griciute (20) fra Vigra, som legger ut videoer der hun sminker seg selv på Instagram og Youtube. Hun lager videoer der hun sminker seg «vanlig», men har særlig fått oppmerksomhet for såkalt SFX-sminke.

Sminket av Youtube-stjerne

Da Griciute lagde sminkevideoen «The Pressure to be Perfect», gikk den viralt. Både lokale medier som Sunnmørsposten og utenlandske medier som Daily Mail, Metro og Meek Voices har omtalt videoen, der Griciute «sminker på seg» kosmetiske inngrep.

- Budskapet jeg forsøker å få fram er at det er altfor stort press blant unge i dag om å være perfekt, og om å følge alle slags trender. Jeg ville vise at alle som kjenner på skjønnhetspresset, ikke er alene, fortalte Griciute til Dagbladet.

Den 20-årige sunnmøringens budskap er altså det samme Sophie Elise Isachsen formidler i sitt nyeste blogginnlegg.

Og helt nederst i innlegget opplyser Isachsen at det faktisk er Griciute som har sminket henne. Isachsens manager, Marte Schei, sier til Dagbladet at toppbloggeren var DJ på et arrangement i Ålesund lørdag kveld.

<strong>NY FASE:</strong> De par siste årene har Isachsen satt fokus på det å være fornøyd med den man er, og ikke bry seg om hva andre syns. Nå er hun aktuell med selvbiografien «Forbilde». Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
NY FASE: De par siste årene har Isachsen satt fokus på det å være fornøyd med den man er, og ikke bry seg om hva andre syns. Nå er hun aktuell med selvbiografien «Forbilde». Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

Når Dagbladet ringer Griciute søndag formiddag, kan hun fortelle hvordan hun endte opp med å sminke Isachsen.

- Det var utestedet der hun spilte som hadde leid meg inn for å sminke dem som skulle jobbe der. Så hun tok ikke kontakt med meg selv, men hun valgte kostymet, sier hun.

20-åringen legger til at hun syntes det var stas at Isachsen ønsket å bli sminket slik og sette fokus på skjønnhetspresset dagens unge utsettes for.

TINDER: Blogger Sophie Elise Isachsen gjestet Senkveld og fortalte om hvorfor ingen gutter vil møte henne på Tinder. Video: TV 2 Vis mer

- Det synes jeg var kult, absolutt, sier Griciute - som også kan bekrefte at hun har fått flere sminkeoppdrag den siste tiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer