Jim Carrey:

Depresjon, to skilsmisser og mistet kjæresten av overdose. Livet til hele verdens «gummiansikt» har vært alt annet enn en komedie

Jim Carrey (55) vakte oppsikt da han dukket opp på rød løper forrige uke.

TØFFE TAK: Skuespiller og moromann Jim Carrey er vant til å få folk til å bryte ut i latterkramper, men selv har han en vanskelig fortid. Foto: NTB scanpix
TØFFE TAK: Skuespiller og moromann Jim Carrey er vant til å få folk til å bryte ut i latterkramper, men selv har han en vanskelig fortid. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gummiansikt, energi og latterkuler er noen gloser mange kanskje forbinder med skuespiller og komiker Jim Carrey (55).

Den kanadiske stjerna hadde sitt ordentlige store gjennombrudd i 1994, med filmen «Ace Ventura», og i tida etterpå ballet det på seg med en rekke suksessfulle roller.

«Masken», «Dum og dummere» og «Bruce Almighty» er kun noen av filmene Carrey stolt har kunnet oppføre på CV-en sin. I tillegg har han to Golden Globe-statuetter i boet og om lag 150 millioner kroner i banken.

Men hva er egentlig hemmeligheten bak suksessen? «Desperasjon», røpet Jim Carrey i et intervju med CBS News i 2004.

Ville glede sin syke mor

Bak enhver person befinner det seg en historie, noen mørkere enn andre. Carrey har valgt å være åpen om sin, som bunner i en vanskelig barndom preget av å snu og vende på hver krone.

Filmstjerna, som var yngst av fire søsken, fant imidlertid motivasjon til å lykkes da ting var som aller verst.

- Da jeg var 12 år gammel, mistet pappa en trygg jobb. Familien min måtte gjøre hva som helst for å overleve. Jeg lærte mange gode ting av faren min, ikke minst det at hvem som helst kan feile i det de driver med, så man kan like så greit ta en sjanse og gjøre det man elsker, sa han i en video publisert på Daily Mail i 2014.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer