PREMIEREKLAR: Johnny English Reborn har premiere på 145 norske kinoer i kveld. Hovedrolleinnehaver Rowan Atkinson er opptatt av publikums reaksjon, men tror at filmkritikerne synes humoren hans er for enkel. Foto: Scanpix
PREMIEREKLAR: Johnny English Reborn har premiere på 145 norske kinoer i kveld. Hovedrolleinnehaver Rowan Atkinson er opptatt av publikums reaksjon, men tror at filmkritikerne synes humoren hans er for enkel. Foto: Scanpix Vis mer

- Deprimerende å lese anmeldelser

Sier Rowan Atkinson til Dagbladet før kveldens kinopremiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): Spionkomedien «Johnny English Reborn» er ikke mottatt med de beste terningkastene.

I kveld kommer publikums dom, når filmen har premiere på 145 norske kinoer.

Hovedrolleinnehaveren er først og fremst opptatt av kinogjengernes reaksjon. Det fortalte Atkinson da Dagbladet møtte ham på Claridge's Hotel i London tidligere i dag.  

Deprimerende - Leser du fortsatt anmeldelsene av filmene dine?

- Det er et godt spørsmål. Nei, er svaret. Jeg forsøker ikke å lese dem, fordi det er ganske deprimerende, sier Rowan Atkinson.  

- Anmeldere har en tendens til å betrakte Mr. Bean og Johnny English som lavtstående kultur. Og det er absolutt greit for meg, sier komikeren.  

Enkel humor - Filmanmeldere opererer på et mer avansert nivå. Og min enkle humor vil nok aldri bli betraktet som høytstående kunst. Det har jeg ingen problemer med, sier en leende Rowan Atkinson.

Som legger til:

- Men heldigvis lager jeg ikke film for å tilfredsstille anmelderne. Jeg lager film for å glede meg selv. Og for å glede et bredere publikum som vil betale for å se filmene, sier 55-åringen.  

170.000 sist Den første James Bond-parodien med Rowan Atkinson som Johnny English ble sett av 170.000 i Norge.

Årets oppfølger er ikke morsom nok, mener NRKs anmelder, mens Dagbladets filmkritiker Mikael Godø gir terningskast 2 til den nye filmen om antihelten Johnny English, VG gir 3 og Aftenposten 4.

Familiefilm - Det var ikke så høye terningkast forrige gang heller, men Johnny English ble strålende mottatt av publikum. Dette er filmer for hele familien, sier pressesjef Bård Eion Flaen i United International Pictures Norway.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer