BLE ANGREPET: Modellen Gigi Hadid ble torsdag angrepet under moteuka i Milano. En kjent fan løftet henne opp, men hun kom seg løs - etter å ha slått vedkommende i ansiktet. Foto: Stella Pictures
BLE ANGREPET: Modellen Gigi Hadid ble torsdag angrepet under moteuka i Milano. En kjent fan løftet henne opp, men hun kom seg løs - etter å ha slått vedkommende i ansiktet. Foto: Stella PicturesVis mer

Løftet Gigi Hadid fra bakken:

Derfor angrep han supermodellen: - Kall det en protest

Den omstridte kjendisreporteren snakker ut. 

(Dagbladet): Torsdag kveld skapte den kjente stuntreporteren Vitalii Sediuk overskrifter verden over, da han utenfor et moteshow i Milano løftet opp supermodellen Gigi Hadid.

Hadid, åpenbart forvirret og redd av det overraskende løftet, kjørte albuen inn i ansiktet hans og kom seg løs fra Sediuks grep. Hun løp etter han, men ble holdt tilbake av sikkerhetsvaktene sine. Banneord fløy løst under hele seansen.

Nå forteller den notoriske provokatøren at det hele var et bevisst stunt for å promotere sin egen protest.

- Ikke vær dramatisk

Det var The Hollywood Reporter som først omtalte saken. I en uttalelse til nettstedet forteller Sediuk, som tidligere har angrepet flere titalls kjendiser og offentlige personer, at det hele var en protest mot motebransjen.

- Selv om jeg anser Gigi Hadid som ei vakker jente, har verken hun eller venninna Kendall Jenner noe å gjøre med mote, forklarer Sediuk og fortsetter:

- Med dette stuntet håper jeg på å oppmuntre motebransjen til å få noe ordentlig talent på catwalken og Vogue-forsidene. Heller det enn profilerte, søte jenter fra Instagram, forteller han til det amerikanske magasinet.

Han beskriver det som et stikk til Vogue-redaktør Anna Wintour, som han tidligere har plaget. Wintour er kjent for å være den første redaktøren i magasinets historie som puttet kjendiser på forsida.

Det liker ikke den kontroversielle kjendisplageren.

- Hun gjorde magasinet til en tabloidavis ved å la Kardashian-jentene og andre kjendiser pryde forsida til et så respektert magasin, forklarer han.

The Hollywood Reporter spurte om hvordan han vil svare på anklagene om at stuntet ikke var noe mer enn et angrep på en uskyldig kvinne, svarer han uten anger.

- Ikke vær så dramatisk.

Notorisk kjendisplager

Vitalii Sediuk er kjent for å finne på slike stunt når kjendiser er i nærheten.

I 2014 angrep han Brad Pitt på en premiere. Det endte med at han ble lagt i bakken og ført til arresten.

Tidligere det året ble Bradley Cooper overfalt av Sediuk som omfavnet den sjokkerte skuespillerens skritt under SAG Awards og måneden etter fikk han nærkontakt med Leonardo DiCaprios nedre deler.

På Grammy Awards i 2013 forsøkte Vitalii å avbryte takketalen til Adele, da hun vant prisen for «Best pop performance», men ble da stoppet av Jennifer Lopez.

I mai 2012 var det Sediuk selv som var målet for en knyttneve da han ble slått i ansiktet av Will Smith etter at han kysset skuespilleren på kinnet på premieren til «Men in Black III» i Moskva.

Også i 2012 siden havnet reporteren i søkelyset da han klarte å snike hodet oppunder kjolen til den intetanende skuespilleren America Ferrera, før han ble dratt unna av sikkerhetsvakter.