VELOMTALT: 2018 ble året da Frank Løke (38) for alvor gjorde sitt inntog i kjendisverdenen, på godt og vondt. Slik oppsummerer han sitt eget år. Foto: TV 2, Dagbladet, TV 2
VELOMTALT: 2018 ble året da Frank Løke (38) for alvor gjorde sitt inntog i kjendisverdenen, på godt og vondt. Slik oppsummerer han sitt eget år. Foto: TV 2, Dagbladet, TV 2 Vis mer

Frank Løke:

Derfor angrer han ingenting

- Jeg får kjeft av familien hele tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sommeren 2017: Frank Løke (38) presenteres som en av deltakerne i andre sesong av «Farmen kjendis». Men hvem er han, egentlig? Vi vet at han er tidligere landslagsspiller i håndball, med et visst «badboy-stempel», og at han er en av brødrene til håndballdronning Heidi Løke (36).

Resten må vi faktisk google, da han tross alt er en nykommer i underholdningssegmentet.

Jula 2018: Vi har strengt tatt ikke behov for å google Frank Løke lenger, men gjør det likevel. Som forventet er innholdet i søket ikke til å kjenne igjen. Nå er han aller minst ekshåndballspiller, heller skandalemaker, artist(!) og tv-klovn.

- Galskapens år

Hva skjedde? Allerede nå er det vel på sin plass å nevne at Dagbladet, med sine godt over femti publiserte Frank Løke-artikler gjennom 2018, må ta sin del av æren (eventuelt skylda) for det ovennevnte «stilskiftet».

Selv beskriver han det slik:

- 2018 var året der Norge oppdaget at jeg fortjente en plass på tv og i rampelyset. Jeg velger å kalle det galskapens år. Hvem vet hva som skjer når jeg faktisk kommer i 40-årskrisa, ypper Løke, og viser fram et glis vi har sett altfor mange ganger i år.

KLINTE TIL: Frank Løke og Helene Hima ankom Se og Hørs 40-årsfest sammen. Nå forklarer de hvordan relasjonen oppsto. Reporter: Julie Solberg. Video: Thomas Carlsen Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/kjendis/frank-loke-overrasket-med-ex-on-the-beach-profil/70241527 Vis mer

I en travel førjulstid er vi blitt enige om å gjøre et intervju over FaceTime, der Løke har fått i oppgave å oppsummere sitt eget år. Han besvarer videoanropet med ustelt hår og bar overkropp fra en sofa hjemme i Stokke, antakeligvis rett ut av en svett treningsøkt.

Grensesprenger?

Vi spør om han angrer på noe fra året som er gått, men får i stedet følgende svar:

- Jeg synes det er litt viktig at du får med litt om alle treningsprestasjonene mine dette året, kommanderer han, og fortsetter:

- Jeg har jo faktisk svømt fra Horten til Moss og deltatt på verdens tøffeste triatlon, blant annet. Det er jo det sportlige jeg lever for.

- Ja, var det virkelig det, i 2018?

- Jeg har kanskje vist meg fram på andre arenaer, også, men driven er den samme: Det handler om å presse meg selv og flytte grenser, uansett om det i sport- eller underholdningssegmentet. Jeg klarer ikke noe annet, forklarer han.

Velomtalt

Det kan være vanskelig å forstå seg på mennesket Frank Løke. På den ene siden er han en hardtarbeidende vinnerskalle, familiemann og Mensa-medlem, beskrivelser som passer en tilsynelatende oppegående og hyggelig fyr.

Så er han også mannen som har kranglet seg gjennom «Farmen kjendis», blitt kastet ut av «Skal vi danse» for upassende oppførsel, dratt med seg ei langt yngre «Ex on the beach»-jente på kjendisfest «for å provosere» - og gitt ut halvluguber tullemusikk.

GA UT SIN ANDRE LÅT: Frank Løke sparte ikke på kruttet da han inviterte realitystjerner for å være med i musikkvideoen til julelåten «Jul hos ActionFrank». Reporter: Kine Falch / Video: Jonas Scheie Hammer Vis mer

Alt i løpet av 2018, der han parallelt har hisset på seg både kjendiser og øvrig publikum på sosiale medier, ved å helle bensin på diverse bål. Selv drar han opp humor- og satirekortet, ofte brukt av komikere, hver gang noen føler seg krenket.

- Hadde du et mål om å lage mest mulig helvete i 2018?

- Nei, egentlig ikke. Det er lett å tenke sånn, men jeg tror ikke alle forstår at jeg alltid har vært den jeg er. Forskjellen er bare at jeg har kommet meg på tv, så flere har lagt merke til meg. Jeg løp rundt i tangatruse i 2001 også, sier Løke, og henviser til sitt famøse Borat-stunt.

- Komisk rampegutt

Vi prøver igjen, og gir ham litt oppramsingshjelp denne gangen: Noe må vel Frank Løke angre på fra året som er gått? Hva kunne eller burde han gjort annerledes? Var det nødvendig å sammelikne Erlend Elias med Nord-Koreas diktator på Instagram, vifte med en dildo i en egenprodusert musikkvideo, henge ut «Skal vi danse»-dommerne eller kaste klærne i et familieprogram?

- Jeg har ingen problemer med å si unnskyld til folk, og gjør det hvis jeg må. Det er uansett viktig å påpeke at jeg ikke er opptatt av å framstå politisk korrekt, og at jeg mener det jeg har lyst til å mene - selv om det ikke henger på greip. Så er det ikke alle som forstår humoren min, og det får jeg bare leve med.

- Hva har du prøvd å være i år? En komiker?

- En komisk rampegutt, kanskje. Jeg vet at folk tror jeg er dum i huet, at jeg ødelegger for meg selv eller til og med er ustabil. Sannheten er jo at jeg har stålkontroll på alt, og driter i hva andre mener.

Saken fortsetter under.

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke er hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer

- Hva med dine nærmeste? Det kan jo ikke være noe hyggelig for dem at folk tror du er dum i huet?

- Jeg får kjeft av familien hele tida, men samtidig hadde de ikke forventet noe annet. De har kjent meg lengst, og vet hvordan jeg er. De sier fra hvis jeg bommer, men synes samtidig det er fint at jeg tør å være meg selv i offentligheten. Så får jeg heller bli elsket eller hatet.

Mange tenker kanskje at jeg stiller opp for pengene, men det er ikke det det handler om Frank Løke (38)

Drømmer om egen serie

- Så du spiller ikke en rolle, slik mange tror?

- Nei, men alle har flere sider. Jeg er seriøs når jeg er på jobb (Frank jobber for et firma som driver med leveranse av maritimt utstyr), og så vekkes den useriøse delen av meg til live utover ettermiddagen. Det handler om å balansere og skille mellom de forskjellige egenskapene, akkurat som en jobb og en hobby, og det klarer jeg utmerket.

- Hva har du selv fått igjen for året som er gått?

- Godt spørsmål. Mange tenker kanskje at jeg stiller opp på ting for å tjene penger, men det er ikke det det handler om. Det handler egentlig bare om å utfordre meg selv, provosere og sjokkere.

- TV 2 vil ikke samarbeide med deg etter «Skal vi danse»-stuntet. Har året ellers kostet deg noen forbindelser eller andre bekjentskaper?

- Ikke såvidt jeg vet. Tv-bransjen ser muligens på meg som et risikomoment akkurat nå, men jeg håper de innser at jeg er egentlig er et geni, og skaper den stormen de vil ha, konkluderer Løke, som drømmer om sitt eget realityprogram i 2019.

Vi blir enige om at han skal sende oss en SMS, når han finner ut hva han angrer på fra året som er gått. Femten minutter seinere tikker det inn en bestilt melding:

«Jeg angrer på at jeg ikke provoserte og lagde mer faenskap i 2018».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer