<strong>TREDJE KONA:</strong> Donald Trump giftet seg med Melania Trump i 2004, men det kan virke som han har beholdt vennskapet med ekskonene. Nå skal de begge delta på innsettelsesseremonien senere i dag. Foto: NTB Scanpix
TREDJE KONA: Donald Trump giftet seg med Melania Trump i 2004, men det kan virke som han har beholdt vennskapet med ekskonene. Nå skal de begge delta på innsettelsesseremonien senere i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Donald Trump:

Derfor deltar Trumps ekskoner på innsettelsesseremonien

I dag blir Donald Trump offisielt president i USA. I den anledning deltar to helt spesielle kvinner under innsettelsen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når Donald Trump (70) i kveld norsk tid offisielt skal ta over som USAs president etter Barack Obama (55), blir det under en tradisjonsrik innsettelsesseremoni, som holdes ved Kongressen på Capitol Hill i Washington.

Det har lenge vært spekulert i hvem som kommer til å dukke opp under seremonien, ettersom Trump har vært en kontroversiell kandidat.

Ifølge flere medier, deriblant People og Daily Mail, blir Trumps to ekskoner, Ivana Trump (67) og Marla Maples (53), blant dem som skal delta på den høytidelige seremonien.

HAR MED SEG GAVE: En stor politieskorte fulgte Donald Trump til Det hvite hus. Der ble han og Melania tatt imot av Obama-paret. Video: CNN Vis mer

Støtter Donald

Også Trumps sønn, Eric Trump (33), bekrefter at moren, Ivana Trump, skal være til stede når Donald Trump tas i ed som USAs 45. president.

- Mamma vil være der på første rad. Hun er så støttende, og hun kjenner ham, forteller han i et intervju med CBS Special.

Saken fortsetter under bildet.

KONE NR.1: Donald Trump sammen med sin første kone, Ivana, 4. juli 1988. Foto: Marty Lederhandler/AFP
KONE NR.1: Donald Trump sammen med sin første kone, Ivana, 4. juli 1988. Foto: Marty Lederhandler/AFP Vis mer

Ivana Trump var gift med Donald Trump fra 1977 til 1992. Sammen har de barna Donald Trump Jr. (39), Ivanka Trump (35) og Eric Trump (33). Alle tre barna vil også delta på seremonien.

Gjennom valgkampen har Ivana vært en viktig støtte for Trump, og etter flere av hennes uttalelser i media å dømme, kan det virke som om hun gleder seg til at eksmannen skal sitte i presidentstolen.

- Jeg tror han vil bli en god president, sa hun tidligere denne uken til Daily Mail.

Heller ikke under valgkampen la hun skjul på sin støtte til eksmannen:

- Jeg tror han kommer til å vinne. Jeg skal stemme på han. Han kommer til å drive landet som en business og han kommer til å forhandle. Han vet hvordan han skal ta avgjørelser, fortalte hun til People før valget.

Støtter datteren

Men Ivana Trump er ikke den påtroppende presidentens eneste ekskone som skal delta på seremonien. Det skal nemlig også Marla Maples, som var gift med Donald Trump fra 1993 til 1999. Hun har datteren Tiffany (23) sammen med mangemillionæren.

Saken fortsetter under bildet.

KONE NR.2: Donald Trump sammen med daværende kone Marla Maples, som han fikk datteren Tiffany med. Foto: NTB Scanpix
KONE NR.2: Donald Trump sammen med daværende kone Marla Maples, som han fikk datteren Tiffany med. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det viktigste for Maples har vært å støtte deres felles datter gjennom valgkampen, og også nå når Trump blir president.

- Da jeg oppdro henne visste jeg at hun kom til å få et offentlig liv. Men det å se henne sitte i salen (Trump Town Hall) med så mye press på skuldrene, samtidig som jeg fikk se hvordan vår kjærlighet har formet henne gjennom årene ... Hun har blitt en kvinne og jeg kunne ikke vært stoltere, har hun tidligere fortalt til People.

Maples' nyeste Instagram-oppdatering vekker også oppsikt, ettersom det virker som om det kan være direkte rettet mot det som er i ferd med å komme. Og at alle må forholde seg positive.

A gift for this day and all days ✨⭐️🙏🏼#BeStillAndKnowIAmGod

Et bilde publisert av Marla Maples (@itsmarlamaples)

«Dette er en tid for tålmodighet og lærdom gjennom tålmodighet. Husk at ting ikke alltid er som de er fremstilt. Dette er en perfekt mulighet til å lære sannheten. Gjennom disse tidene med tålmodighet er det viktigste å ta sin plass. Dette er en tid hvor sannheter får tid til å vokse og sette seg, forteller deler av bildet hun la ut.»

Trekantdrama

Men selv om det i dag tilsynelatende virker som at de to ekskonene har et ukomplisert forhold til Donald Trump, har det ikke alltid vært like enkelt mellom dem.

Donald Trump var i flere år en gjenganger på radioprogrammet «The Howard Stern Show», og CNN meldte i oktober at Donald Trump gjentatte ganger over 17 år har deltatt i grove og nedlatende samtaler om kvinner sammen med den rappkjefta amerikanske radioprofilen Howard Stern.

Blant temaene Trump diskuterte med Stern er sin datter Ivankas kropp, det å ha sex med kvinner som har mensen, trekant-sex og å dumpe kvinner når de fyller 35 år.

I et lydklipp fra Howard Stern-programmet 14. desember i 2004, snakker Trump, som da var i ferd med å gifte seg for tredje gang, om et ublidt møte i skibakkene i Aspen, Colorado.

Møtet var ifølge avisa mellom daværende kone Ivana Trump og daværende elskerinne Marla Maples (som han senere giftet seg med, red.anm).

- Jeg står der og tar på meg skiene, sammen med en av de to, jeg visste ikke hvem av dem jeg var med. Så kommer den andre bort, også begynner de å skrike til hverandre: «Jeg elsker ham! Jeg elsker ham! Skjønner du ikke? Jeg elsker ham!» Så roper de begge at jeg elsker dem, sier en lattermild Trump til Stern.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>VANT:</strong> Donald Trump etter at han fikk vite om seieren, og at han blir USA´s 45 president i november. Foto: NTB Scanpix
VANT: Donald Trump etter at han fikk vite om seieren, og at han blir USA´s 45 president i november. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Også er det en stor og feit skalla fyr som står ved siden av meg. Fyren veier 147 kilo. Jeg står der forskrekket. Alle ser på, kanskje tusen personer, ser disse to kvinnene som hyler til hverandre. Så sier denne feite karen til meg «Mr. Trump, dette er ikke det verste som kunne ha skjedd. Det har aldri skjedd noe som dette med meg i hele mitt liv.» Jeg ser på fyren og tenker «Du vet, dette kunne kanskje vært verre».

Programleder Stern følger opp med å spørre hva det var som gjorde at Trump trodde han kunne slippe unna med opptrinnet.

- Vel, fjell er veldig store, Howard, svarte Trump.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer