Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hertuginne Meghan:

Derfor deltok hun ikke på krisemøtet

Det var ventet at hertuginne Meghan skulle delta under gårsdagens møte via telefon, men slik ble det altså ikke.

AVKREFTER: Det ble hevdet at hertuginne Meghan skulle delta via telefon under gårsdagens krisemøte. Dette var ikke tilfelle, ifølge CNN. Foto: NTB Scanpix
AVKREFTER: Det ble hevdet at hertuginne Meghan skulle delta via telefon under gårsdagens krisemøte. Dette var ikke tilfelle, ifølge CNN. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I forrige uke ble det kjent at hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) ønsker å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter og ikke lenger være framtredende medlemmer av den britiske kongefamilien.

Hertugparets kunngjøring har sørget for en rekke overskrifter og ikke minst spekulasjoner.

I går kveld holdt dronning Elizabeth (93) et krisemøte på godset Sandringham i Norfolk for å diskutere situasjonen.

Under møtet deltok prins Harry, og det var ventet at prins William (37) og prins Charles (71) også var til stede.

KRISEMØTE: Dronning Elizabeth samlet flere familiemedlemmer for å finne ut av hvordan de skal løse «Megxit»-saken. Vis mer

- Var ikke nødvendig

I forkant av møtet var det ventet at hertuginne Meghan skulle delta via telefon, da hun for tida befinner seg i Canada. Dette har nå blitt avkreftet, melder CNN.

- Til slutt bestemte hertugparet seg for at det ikke var nødvendig for hertuginnen å delta i diskusjonen, forteller en kongelig kilde til CNN.

Ifølge The Guardian ble det i forkant av gårsdagens møte hevdet at hertuginne Meghan ble «utestengt» fra krisemøtet, og at det hadde oppstått en frykt for at telefonsamtalen kunne bli tatt opp eller avlyttet.

Dette var altså ikke tilfellet, da hertugparet kom fram til en felles beslutning.

Til tross for at hertuginne Meghan ikke deltok under gårsdagens sammenkomst, ser det ut til at møtet gikk fint for seg.

Godtok hertugparets ønsker

Etter møtet gikk dronning Elizabeth ut med en offisiell uttalelse hvor hun meddelte at hun går med på hertugparets krav og ønsker, og at hun støtter deres valg om å skape et nytt liv.

Av uttalelsen kom det også fram at dronninga helst hadde sett at de forblir fullverdige medlemmer av den britiske kongefamilien.

Ifølge Sky News skal dronninga i går ha hatt konstruktive samtaler med de øvrige medlemmene av den britiske kongefamilien. Ifølge nettstedet vil det i løpet av noen dager komme en konkret plan på hvordan den nye avgjørelsen blir.

STØTTENDE: I går opplyste dronning Elizabeth i en offisiell uttalelse at hun går med på prins Harry og hertuginne Meghans krav og ønsker. Foto: NTB Scanpix
STØTTENDE: I går opplyste dronning Elizabeth i en offisiell uttalelse at hun går med på prins Harry og hertuginne Meghans krav og ønsker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- I dag har familien hatt veldig konstruktive diskusjoner om framtida til mitt barnebarn og hans familie, het det videre i uttalelsen fra Buckingham Palace.

Blant temaene som ble diskutert under gårsdagens møte, var hertugparets ønske om økonomisk selvstendighet, deres kongelige titler, bosted og plikter.

I hertugparets kunngjøring forrige uke ble det kjent at de har planer om å bo delvis i Storbritannia og Canada. Det faktum at hertugparet har planer om å flytte til Canada har det allerede blitt satt spørsmålstegn ved, spesielt med tanke på hvem som skal dekke sikkerhetskostnadene.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Positive til hertugparets flytteplaner

Ifølge CNN omtalte den kanadiske statsministeren Justin Trudeau (48) i går tematikken rundt hertugparets flytteplaner.

- De fleste kanadiere er veldig positive til å ha kongelige boende hos oss, men det er fortsatt en del diskusjoner å ha, sa statsministeren til det kanadiske nyhetsbyrået Global News.

Trudeau la ikke skjul på at Canada støtter hertugparets beslutning, men at de også vil bære et ansvar om de flytter til landet.

POSITIVE: Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau omtalte i går hertuparets beslutning om å delvis flytte til Canada. Foto: NTB Scanpix
POSITIVE: Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau omtalte i går hertuparets beslutning om å delvis flytte til Canada. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med tanke på at Harry og Meghan er regnet som «internasjonalt beskyttede personer» krever de konstant væpnet sikkerhet fra Metropolitan Police.

- Vi må se på hvilke kostnader som er involvert. Vi vet fortsatt ikke hva den endelige avgjørelsen vil bli, sa han og la til at det fortsatt er mange samtaler som må til mellom kongefamilien og hertugparet før Canada kan ta stilling til sikkerhetsspørsmålet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media