BLIR I NORGE: Prinsesse Märtha Louise skulle egentlig være tilstede under  Paralympics i Rio den kommende måneden, men blir hjemme for å ta seg av barna. Det bekrefter Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BLIR I NORGE: Prinsesse Märtha Louise skulle egentlig være tilstede under  Paralympics i Rio den kommende måneden, men blir hjemme for å ta seg av barna. Det bekrefter Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Derfor dropper prinsesse Märtha Louise Rio-turen

Slottet opplyser at hun har andre prioriteringer. 

Prinsesse Märtha Louise har i mange år vært tilstede under Paralympics i kraft av sin rolle som beskytter for Norges Funksjonshemmetes Idrettsforbund.

Men når årets Paralympics går av stabelen i Rio de Janeiro fra 7.-18. september er hun ifølge VG ikke tilstede.

Årsaken er separasjonen mellom prinsessa og hennes ektemann Ari Behn.

- Prioritere barna

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, opplyser overfor avisen at prinsessa ikke reiser til Rio.

- Prinsesse Märtha Louise må i denne situasjonen prioritere barna, og hun reiser derfor ikke til Paralympics i Rio, opplyser Hagen til avisa.

Fredag 5. august kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise (44) og Ari Behn (43) går hver til sitt etter 14 år som ektepar.

Sammen har de døtrene Maud Angelica Behn (13), Leah Isadora Behn (11) og Emma Tallulah Behn (8).

– Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, delte prinsessen blant annet i en pressemelding via Slottet.

Åpnet seg

Mandag åpnet Märtha Louise seg for første gang om bruddet fra ektemannen i en video publisert på hennes mye omtalte «engleskole» Soulspring - som hun driver sammen med Elisabeth Nordeng.

– Det er nå en gang slik at jeg har den posisjonen jeg har i Norge, som gjør at jeg må dele med alle når det skjer store ting i livet mitt, enten de er positive eller mindre positive. Og jeg har jo opplevd, som du helt sikkert har fått med deg, et samlivsbrudd. Og det er jo på en måte både vondt og vanskelig og alle de tingene som hører med, selvfølgelig, sier hun.

Saken ble først publisert på Seoghør.no. Les her.