Sigrid Raabe:

Derfor droppet hun ut av skolen

- De sa at jeg ville komme til å angre hvis jeg ikke satset.

SATSET ALT: De siste åra har popkometen Sigrid Raabe (22) tatt verden med storm. Skolegangen har riktignok måttet vike. Her under P3 Gull i fjor, der hun stakk av med pris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SATSET ALT: De siste åra har popkometen Sigrid Raabe (22) tatt verden med storm. Skolegangen har riktignok måttet vike. Her under P3 Gull i fjor, der hun stakk av med pris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste åra har norske Sigrid Raabe (22) tatt både Norge og resten av verdens med storm.

Hun spiller for utsolgte hus, og låter som «Strangers», «Sucker Punch» og «Don't Kill My Vibe» har for lengst klistret seg på mang en hjerne.

I november opptrådte hun dessuten foran prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37), og man kan trygt si at karrieren virkelig har satt fart.

- Måtte satse

I et nytt intervju med britiske Q Magazine letter 22-åringen, som lever et liv mange bare kan drømme om, på sløret om hvordan det hele startet.

Sunnmøringen er den yngste av tre søsken. Hun kommer fra det magasinet beskriver som en intellektuell familie, hvor begge foreldrene har solide karrierer.

I motsetning til mange andre foreldre, som setter utdanning og skolegang foran det meste, skal 22-åringens mor og far ha oppmuntret henne til å droppe ut av studiene, og sikte mot et langt mer usikkert yrke enn hva hun i utgangspunktet hadde sett for seg.

Etter bare to måneder på skole i Bergen, droppet 22-åringen ut, forteller hun.

- De sa at jeg ville komme til å angre hvis jeg ikke satset på musikk nå, forteller hun.

Og å satse på musikken skulle vise seg å være smart for Sigrid, som de siste åra har gjort rent bord med flere av singlene sine.

Møtte Meghan

Da det var duket for veldedighetskonserten «The Royal Variety Performance» i Londons Palladium i november, sto hun stolt på scenen foran flere celebre gjester.

Andre artister, som Rick Astley og Andrea Bocelli, sto også på scenen den kvelden. Det var derimot det som skjedde etter endt konsert, som fikk mange norske hjerter til å banke. Hertuginne Meghan tok seg nemlig god tid til å prate med alle artistene etterpå, deriblant vår egen Sigrid.

En video av det spesielle møtet ble lagt ut av en fankonto på Instagram, som tydelig viste hvor spent sunnmøringen var i forkant av møtet.

Mens hertuginne Meghan pratet med personen ved siden av henne, smilte hun bredt og gledet seg til å hilse på 37-åringen. Den tradisjonelle neiingen, som er kutyme ved kongelige møter, var også på plass.

I en kommentar til Dagbladet har artisten tidligere hatt følgende å si om stjernemøtet:

- Kjempegøy å spille på Royal Variety i går! Alle virket i godt humør. Så gøy å få løpe rundt på den scenen.

Da Dagbladet møtte Sigrid under P3 Gull i november, fortalte hun også om det store øyeblikket.

Stort møte

Hun husker nemlig godt hva Meghan sa til henne etter seremonien.

- Hun synes det var en kul opptreden og at vi hadde bra energi. Og hun sa at vi var et friskt pust, så da sa jeg at jeg synes det samme om henne, fortalte hun.

- Harry snakket mye om Norge og England og relasjonen vår, og det var skikkelig hyggelig, la 22-åringen til.

Kongehusekspert i Se og Hør, Anders Johan Stavseng, pekte også på at møtet var stort.

- Sigrid sang seg inn i hjertet til Meghan under det årlige Royal Variety i London. Mens Sigrid sto på scenen satt Meghan og Harry som tente lys i kongelosjen. Etter konserten fikk Sigrid hilse på Meghan og Harry, og det så ut som om Meghan var strålende fornøyd med Sigrids vakre sang, fortalte han, og fortsatte:

- Man kan ikke høre hva Meghan sier til Sigrid i klippet, men ut fra responsen fra «Strangers»-artisten kan det se ut som om hun får terningkast seks fra Meghan! Ålesundsjenta er av den jordnære typen, akkurat som hertuginne Meghan. Det er ikke mange nordmenn som har fått hilst på Meghan, og Sigrid er nok så langt også den eneste norske artisten som har sunget for den hertuginnen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer