Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Derfor droppet TV 2 og NRK å omtale Morten Stokstads nachspiel

- Visste ikke at Anne Rimmen hadde kveldsvakt.

SØSKEN: NRK Sportens Anne Rimmen (t.h.) er stesøstera til tv-personlighetene Morten og Marte Stokstad. Da Rimmen ledet NRKs sportssendinger i går, ble ikke brorens mye omtalte nachspiel med landslagsspillerne nevnt. Kanalen hevder imidlertid at det ikke har noe med båndet mellom de to å gjøre. Foto: Stella Pictures
SØSKEN: NRK Sportens Anne Rimmen (t.h.) er stesøstera til tv-personlighetene Morten og Marte Stokstad. Da Rimmen ledet NRKs sportssendinger i går, ble ikke brorens mye omtalte nachspiel med landslagsspillerne nevnt. Kanalen hevder imidlertid at det ikke har noe med båndet mellom de to å gjøre. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): I går ble det kjent at nachspielet til den profilerte TV 2 Sporten-profilen Morten Stokstad (37) ble så høylytt at politiet måtte sette en stopper for det.

Tilstede på festen var tre landslagsspillere, som festet til de ble kastet ut av leilighten: Alexander Søderlund (25), Rune Almenning Jarstein (28) og André Hansen (23). 

Det var VG som først omtalte saken. Kort tid etter var saker om Stokstads nachspiel å lese hos blant andre Dagbladet, NRK, Nettavisen og Adresseavisen.

- Kunne vært foruten Stokstads arbeidsgiver, TV 2, har imidlertid ikke nevnt saken med så lite som et pip - verken på kanalens nettsider eller under TV 2 Sportens tv-sendinger.

 - Hver redaksjon får selv vurdere hva de vil bruke tid og trykksverte på. Vår vurdering var at dette ikke var verdt å gå videre med. Verken politi, naboer, NFF eller klubber ville forfølge saken, og da var det etter vårt syn viktigere saker i nyhetsbildet, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til Dagbladet.

OMTALT NACHSPIEL: Natt til onsdag hadde TV 2-profil Morten Stokstad flere landslagsspillere på besøk - helt fram til nachspielet ble stoppet av politiet. Her er han sammen med Morten Gamst Pedersen, ved en annen anledning i 2010.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
OMTALT NACHSPIEL: Natt til onsdag hadde TV 2-profil Morten Stokstad flere landslagsspillere på besøk - helt fram til nachspielet ble stoppet av politiet. Her er han sammen med Morten Gamst Pedersen, ved en annen anledning i 2010. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Hadde dere omtalt saken dersom det var snakk om en VG-, Dagbladet- eller NRK-profil?

- Det er naturlig at det spørsmålet blir stilt, men ja — det hadde vært nøyaktige de samme vurderingene.

- Er det akseptert i TV 2 at reporterne går på fest med intervjuobjektene sine?

- I prinsippet er det ok, for de færreste blir en bedre journalist av å gå i kloster, men det er selvsagt situasjoner der det er smartere å si nei. Det går på tid, sted og omstendigheter. I dette tilfellet tror jeg både TV 2, Morten Stokstad og naboer alle kunne vært nachspielet foruten, sier Jansen Hagen.

- Ikke viktig nok Til tross for at NRK også var tidlig ute med å omtale saken, og ble sitert av VG etter at de var først ute med å navngi de tre festglade landslagsspillerne, droppet kanalen å nevne den da Stokstads stesøster Anne Rimmen (31) ledet sportssendingene i går.

- Når vi ikke prioriterte dette på TV, skyldes det først og fremst at stoffet ikke når opp journalistisk; den er ikke viktig nok, sier reportasjeleder i NRK Sporten, Hanne Marie Brevik, til Dagbladet.

Det er Brevik som tar avgjørelsene om hva som skal prioriteres på de ulike plattformene, og det var hun som i går valgte å droppe den fra tv-sendingene.

- Aldri noe tema - Historien er interessant, men får ingen konsekvenser, og dermed ikke noe videre utviklingspotensial. Det var jo VG nett som hadde saken først. I Dagsrevyen skal en sak være veldig viktig om vi skal kjøre akkurat samme vinkling, sier Brevik, og fortsetter:

VAR PÅ NACHSPIELET: Landslagsspiller 
Alexander Søderlund.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VAR PÅ NACHSPIELET: Landslagsspiller Alexander Søderlund. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Radio og nett lever i en mye mer tidssensitiv boble. Her er det om å gjøre å registrere nyheter, nærmest på løpende bånd. Dessuten var, etter det jeg forstår, ingen av de involverte landslagsspillerne tilgjengelige for TV-intervju, sier Brevik.

- Handlet dette om å skjerme Rimmen eller hennes stebror, Morten Stokstad?

- Å skjerme en programleder var aldri noe tema hos oss. Jeg kan faktisk ikke huske om vi noen gang har vært i en situasjon som har krevd dette. I dette tilfellet var jeg faktisk ikke klar over at Anne Rimmen hadde kveldsvakt da vi skrinla saken på TV-nyhetene på kvelden.   Får følger for Stokstad Dagbladet har imidlertid tidligere skrevet at da sportsanker Carina Olset (31) stilte opp lettkledd på forsida av bladet Mann, ble hun skjermet av NRK-ledelsen ved at de omdisponerte henne samme dag som bladet kom ut.

I en kort kommentar til Dagbladet i går, sa Morten Stokstad følgende:

- Nachspielet varte en drøy halvtime. Høy musikk og åpne vinduer er en dårlig kombinasjon natt til onsdag. Til alle naboer: Beklager.
 
Det var Jahn Teigen-låta «Optimist» som ble spilt på full guffe da Stokstads naboer til slutt så seg nødt til å varsle politiet.

TV 2s sportsredaktør sier at nachspielet vil få følger for Stokstad:

- Ja, han får ikke lov å spille Jahn Teigen på nachspiel heretter. 

VAR PÅ NACHSPIELET: Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VAR PÅ NACHSPIELET: Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

 

VAR PÅ NACHSPIELET: Landslagsspiller André Hansen.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VAR PÅ NACHSPIELET: Landslagsspiller André Hansen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
BANNLYST: TV 2 har lagt ned forbud mot at Morten Stokstad spiller Jahn Teigen-låter på nachspiel. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
BANNLYST: TV 2 har lagt ned forbud mot at Morten Stokstad spiller Jahn Teigen-låter på nachspiel. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media