Derfor «drukner» Joaquin Phoenix

- Sett deg selv i deres situasjon.

(Dagbladet): I en ny reklamevideo for dyrevernorganisasjonen PETA drukner hollywoodskuespilleren Joaquin Phoenix (38).

Hensikten er å få mennesker til å relatere seg til fisk, som lider en smertefull død etter å ha blitt trukket opp av vannet.

- Sett deg selv i deres situasjon «Mennesker drukner i vann, akkurat som fisk kveles på land,» sier skuespilleren, mens videoen viser hvordan han sliter med å puste under vann.

Målet med videoen er å påvirke flere til å bli veganere.

«Det går sakte, og er smertefullt og vi gjør det mot mer enn en trillion fisk hvert år. Sett deg selv i deres situasjon.»

- Levende minne Phoenix, som er kjent fra filmer som «Ladder 49», «Walk The Line» og «The Master», er selv veganer. Han forteller at det var på en fisketur som 3-åring at han først ble inspirert til å bli veganer.

- Familien min og jeg var på en båt for å fiske. Da vi fanget en fisk, husker jeg hvordan den vred seg idet den ble kastet mot siden av båten. Det gikk ikke an å skjule det. Det var dette vi gjorde mot dyr for å spise dem. Dyret gikk fra å være en levende, pulserende skapning som kjempet for livet, til å lide en voldelig død. Jeg skjønte hva som skjedde, det samme gjorde mine brødre og søstre, sier Phoenix, ifølge hjemmesidene til PETA.

- Dette er fortsatt et veldig levende minne.

Kjendiser kjemper dyras sak Phoenix er ikke den første kjendisen som har gjort reklamestunt for PETA.

Alicia Silverstone, Jenna Jameson og Pamela Anderson er blant dem som har vist sin støtte til dyrevernsorganisasjonens arbeid.

Men i stedet for å «drukne», som Phoenix, valgte Silverstone heller å gjøre PETA sexy og lot klærne falle for å rette oppmerksomhet mot dyr i nød.

Også pornostjerna Jameson kledde seg naken i kampen for kontrollert fødselskontroll for hunder og katter.