Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bård og Vegard Ylvisåker:

Derfor dukket «Ylvis»-Bård opp med ny sveis

Ikke en konsekvens av at vi går mot lysere tider.

KAN VINNE: Bård og Vegard Ylvisåker er nominert i to kategorier under årets Gullruten, som går av stabelen i Bergen i mai. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAN VINNE: Bård og Vegard Ylvisåker er nominert i to kategorier under årets Gullruten, som går av stabelen i Bergen i mai. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bård (36) og Vegard (38) Ylvisåker har gjort stor suksess med sine mange humoristiske innslag på tv-skjermen.

I disse dager er komikerbrødrene aktuell med «musikaldokumentar»-programmet «Stories from Norway». Nok en gang treffer duoen blink - i alle fall om man baserer seg på anmeldelser og seertall.

Torsdag morgen kunne duoen nok en gang klappe seg selv på skuldra, da de hanket inn hele to Gullruten-nominasjoner for ovennevnte program.

- Det er alltid hyggelig å bli nominert. Det betyr forhåpentligvis at noen liker det vi driver med, så det er stas, sier Bård Ylvisåker til Dagbladet.

- Helt jævlig

Da tv-profilene dukket opp på scenen i forbindelse med offentliggjøringen av de nominerte torsdag, kunne 36-åringen for anledningen vise fram en helt ny sveis.

TV-profilen erkjenner imidlertid at dette ikke er en konsekvens av at vi nå går mot varmere tider. Som man har blitt vitne til - blant annet gjennom sosiale medier - gjennomgår duoen store forvandlinger til de ulike rollene i «Stories from Norway».

TIDLIGERE SVEIS: Slik er man gjerne blitt vant til å se Bård Ylvisåker den siste tiden. Her er komikerbrødrene avbildet sammen i november i fjor. Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE SVEIS: Slik er man gjerne blitt vant til å se Bård Ylvisåker den siste tiden. Her er komikerbrødrene avbildet sammen i november i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er en konsekvens av å ha spilt for mange roller. Konstant farging og bleiking av hår, rett og slett. Jeg hadde ødelagt håret, jeg har lært veldig mye om hår de siste månedene, så …, sier Bård, før Vegard avbryter:

- Han så helt jævlig ut. Det så ikke bra ut, sier han og ler.

- Dette er min nye stil. Jeg kjører tre millimeter fra nå av, fleiper Bård.

- Det tror jeg ikke du kommer til å gjøre, kontrer Vegard.

Mornin’

A post shared by Bård Ylvisåker (@bylvisaker) on

Ikke første gang

Dette er for øvrig ikke første gang Bård Ylvisåkers frisyre har vært gjenstand for medieomtale.

Også i 2015 skapte 36-åringen overskrifter da han måtte klippe munkesveis på direkten etter å ha tapt et veddemål.

Det var under Unicef-spesialen «Ylvis Live» at Bård lovet å la sine lange, velkjente lokker falle, dersom programmet klarte å skaffe UNICEF mer enn 3500 nye faddere i løpet av sendingen.

Klipp fra "Årsrevyen med Harald Eia" der komikerne diskuterer Petter Northug-ulykken. Med i programmet er Harald Eia, Bård Ylvisåker, Steinar Sagen, Jan-Paul Brekke og Erik Solbakken. Vis mer

De nominerte

Det var torsdag ettermiddag at årets nominerte til Gullruten ble presentert i Østbanehallen i Oslo. Prisutdelingen har som hensikt å oppsummere fjoråret innen norsk tv-produksjon.

Blant dem som er nominert i flest kategorier er NRK-serien «Heimebane». Den konkurrerer blant annet om å vinne i kategorien beste dramaserie. I denne kategorien konkurrerer de mot «Aber Bergen», «Skam» og «En natt». ​​

«Heimebane» kan også stikke av med prisene beste mannlige skuespiller og beste kvinnelige skuespiller, representert ved Axel Bøyum og Ane Dahl Torp.

I kategorien «beste underholdningsprogram» finner vi «En kveld hos Kloppen», «Stjernekamp», «Huskestue» og «Truls ala Hellstrøm». Sistnevnte program er også nominert i kategorien «Årets nyskapning».

Der konkurrerer Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm mot «Stories from Norway», «Da vi styrte landet» og «Line fikser kroppen». ​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!