Fyrst Albert og fyrstinne Charlene i Norge:

Derfor er de i Norge

Fyrsteparet av Monaco er på plass i Norge.

SAMLET: Fyrsteparet dukket opp med hele familien på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SAMLET: Fyrsteparet dukket opp med hele familien på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FRAMMUSEET: (Dagbladet) Onsdag kveld skal fyrst Albert (64) åpne utstillingen «Sailing the Sea of Science» på Frammuseet, hvor også kronprins Haakon (48) vil være til stede.

Utstillingen vil hedre fyrst Albert Is vitenskapelige ekspedisjoner til Svalbard i årene 1898-1907. Ekspedisjonene førte til norsk forskning, som blant annet bidro til norsk suverenitet over Svalbard, skriver kongehuset i en pressemelding.

Før den tid fikk imidlertid de kongelige tid sammen bak lukkede dører, da kong Harald (85) og dronning Sonja (84) inviterte til lunsj på Bygdø kongsgård.

Kongehusets nettsider kom det frem at kronprinsesse Mette-Marit (48) og prinsesse Märtha Louise (50) ville ta del i lunsjen. Det ville også fyrstinne Charlene av Monaco (44), som altså er med ektemannen til Norge.

Foto: Katrine Bjelke/Dagbladet
Foto: Katrine Bjelke/Dagbladet Vis mer
Foto: Katrine Bjelke/Dagbladet
Foto: Katrine Bjelke/Dagbladet Vis mer

Helseutfordringer

Fyrstinne Charlene har som kjent lagt et utfordrende år bak seg, og helsetilstanden til fyrstinnen har over en lengre periode vært et stort mysterium.

Under et intervju med avisen Monaco-Matin nylig, fortalte fyrstinnen om hvordan den siste tiden hadde vært etter at hun returnerte tilbake til fyrstedømmet.

ROCKESTJERNER: Kronprinsparet, Mette Marit og Haakon, ble mottatt som Rockestjerner i Sverige. Video: Caroline Vagle Vis mer

- Da jeg kom tilbake til fyrstedømmet, fokuserte jeg all min energi på barna mine, mannen min og helsen min fordi de er min prioritet. Jeg er veldig glad for å være hjemme i Monaco og med familien min, fortalte Charlene.

Videre fulgte hun også opp med at hun er fast bestemt på å overvinne helseproblemene sine.

- Helsetilstanden min er fortsatt skjør og jeg vil ikke gå for fort frem. Veien har vært lang, vanskelig og så smertefull. I dag føler jeg meg roligere, sa hun, samtidig som hun avfeide ryktene om at hun og ektemannen har problemer i ekteskapet.

Hvor lenge fyrsteparet blir værende i Norge, er foreløpig ikke kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer