Det hvite hus:

Derfor er dette historisk

Søndag flyttet schæferhundene Champ og Major endelig inn i Det hvite hus.

HUND: Førstedame Jill Biden ønsker hunden Champ velkommen til Det hvite hus. Foto: Det hvite hus / Reuters / NTB
HUND: Førstedame Jill Biden ønsker hunden Champ velkommen til Det hvite hus. Foto: Det hvite hus / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

20. januar ble Joe Biden (78) tatt i ed som USAs 46. president, og han inntok Det hvite hus sammen med kona Jill Biden (69).

Dette blir ekteparets bolig de neste fire åra, og inn i den ærverdige presidentboligen flytter også Biden-ekteparets to pelskledde venner, Champ og Major.

De to schæferhundene ankom Det hvite hus på søndag, skriver CNN.

- Presidentfamilien ønsket å komme i orden før de tok med seg hundene fra Delaware til Washington. Champ nyter sin nye hundeseng rett ved peisen, og Major elsker å løpe rundt på plenen, sier Jill Bidens pressesekretær Michael LaRosa til CNN mandag.

Det er lange tradisjoner for hunde- og dyrehold i Det hvite hus, men under Donald Trumps (74) presidentperiode har boligen vært fri for pelsdyr. Barack Obama og hans familie hadde hundene Bo og Sunny da de bodde i presidentboligen.

Historisk

Champ har vært en del av familien Biden i over tolv år. Joe og Jill Biden fikk ham i desember 2008 - få uker etter at Biden tok fatt på vervet som visepresident for Barack Obama.

Bikkja Major ble en del av Biden-familien høsten for tre år siden - da de adopterte ham fra et hundehjem. Dette er første gang en hund som er adoptert fra et hundehjem bor i det Det hvite hus - noe som gjør den to år gamle schæferen historisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer