Norges rikeste under 30

Derfor er han ikke lenger landets rikeste

Andresen-søstrene troner igjen på topp over landets rikeste under 30.

IKKE LENGER RIKEST: Gustav Magnar Witzøe faller i år til en tredjeplass over dem her til lands under 30 år med høyest formue. Foto: Andreas Fadum
IKKE LENGER RIKEST: Gustav Magnar Witzøe faller i år til en tredjeplass over dem her til lands under 30 år med høyest formue. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen ble skattelistene for inntektsåret 2017 offentliggjort, og atter en gang ble det synlig hvem i vårt langstrakte land som sitter på den høyeste formuen. Vi er et land med høy tetthet av millionærer og milliardærer, og de siste åra har et lite antall unge arvinger fått mye oppmerksomhet for sine høye formuer her til lands.

Se oversikt over landets rikeste milliardærer under 30 år nede i artikkelen.

I fjor var det laksearving Gustav Magnar Witzøe (25) som tronet på formuetoppen, med en formue på hele 11,1 milliarder kroner. Dette var altså tallene fra 2016. I de nye tallene, som utkom onsdag morgen, framgår det at 25-åringen hadde en formue på 1,13 ved utgangen av fjoråret. I tillegg står han oppført med en inntekt på 147 millioner, som han skattet 53 millioner kroner av.

Han er derfor ikke lenger landets rikeste, heller ei rikest under 30 år. I slutten av september i fjor ble det nemlig meldt om at formuen til Salmar-arvingen var blitt barbert med elleville ti milliarder kroner, som sørget for at hans daværende formue i september 2017 «bare» var på 1,13 milliarder norske kroner. Dette skyldtes en omlegging av selskapsstrukturen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer