«Nytt på nytt»:

Derfor er hun borte

Pernille Sørensen uteblir fra det populære NRK-programmet nok en gang.

FAST: Pernille Sørensen har fast plass i denne stolen. Her avbildet med Bjarne Brøndbo. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
FAST: Pernille Sørensen har fast plass i denne stolen. Her avbildet med Bjarne Brøndbo. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK Vis mer
Publisert

Dagbladet avslørte fredag at Pernille Sørensen (45) nok en gang uteblir fra NRK-suksessen «Nytt på nytt». Komikeren og skuespilleren er vanligvis til stede ved hver eneste sending, men de siste ukene har produksjonen måttet hente inn vikarer.

For to uker siden var komiker Isalill Kolpus (33) å se i Sørensens stol, deretter var Sigrid Bonde Tusvik (43) å se i programmet. Fredag kveld er det skuespiller Liv Gulbrandsen (49) som vikarierer for «Side om side»-profilen.

Og årsaken til at Sørensen er ute er nettopp «Side om side». Det opplyste prosjektleder for «Nytt på nytt», Kjetil Kooyman, til Dagbladet forrige uke.

Nytt på Nytt gjorde endringer i sendingen etter at Sophie Elise Isachsen trakk seg ut av NRK-samarbeidet. Bilder fra NRK. Vis mer

Dagbladet har igjen tatt kontakt med Kooyman for å høre nøyaktig hvor lenge Sørensen uteblir fra «Nytt på nytt».

- Pernille er tilbake neste uke, som er sesongavslutningen vår, sier han.

På spørsmål om hvorfor Sørensen «får lov» til å være borte fra innspilling flere uker i strekk svarer Kooyman noe spøkefullt:

- Vi har en vennskapelig krangel med «Side om side»-gjengen hver eneste vårsesong, fordi de starter opptakene sine før vi er ferdige med våre, og de er like avhengig av Pernille som oss.

KLAGER: Nytt på Nytt-episoden fredag 6. januar. har ført til at NRKs publikumsservice har mottatt en rekke klager fra publikum. Bilder fra NRK. Vis mer

Han legger til at vikar Liv Guldbransen kommer til briljere i «Pernillestolen» fredag kveld.

- Vi forsøker å se lyst på det: Når Pernille søker landlov får vi lov til å leke med noen andre, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer