Surrogati:

Derfor er ikke kjendisenes babymetode lovlig i Norge

Surrogati er ulovlig i Norge.

VELGER SURROGATI: Tyra Banks, Nicole Kidman og Kim Kardashian er bare blant et knippe av kjendisene som har benyttet seg av surrogati for å få barn. Mens flere omfavner det, er det ulovlig i Norge. Foto: NTB scanpix
VELGER SURROGATI: Tyra Banks, Nicole Kidman og Kim Kardashian er bare blant et knippe av kjendisene som har benyttet seg av surrogati for å få barn. Mens flere omfavner det, er det ulovlig i Norge. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da den verdenskjente realitystjerna Kim Kardashian (37) annonserte at hun hadde blitt mamma for tredje gang, ble nyheten dekket i samtlige nyhetsnettsider og aviser over hele verden.

Sammen med ektemannen Kanye West fikk duoen barn gjennom en surrogatmor, som ble en stor snakkis verden over.

Surrogati ble nemlig den eneste løsningen for realitydronninga og rap-kongen for at drømmen om tre barn kunne gå i oppfyllelse. Kardashian hadde nemlig fått beskjed fra legen om at hun ikke burde bli gravid igjen.

- De som sier eller tror at dette var en kjapp og grei løsning, tar fullstendig feil, meddelte Kardashian i et tidligere intervju med kjendisnettstedet Entertainment Tonight.

Kim Kardashian og Kanye West er ikke de eneste superstjernene som har valgt å benytte seg av surrogati. I rekka finner man blant andre supermodellen Tyra Banks, komiker og programleder Jimmy Fallon, skuespillerstjerna Nicole Kidman og Sarah Jessica Parker. Også norske kjendiser som eksempelvis Harald Rønneberg har benyttet seg av den type graviditetshjelp.

Tyra Banks

Det var i 2015 den amerikanske supermodellen og TV-profilen Tyra Banks (44) åpnet opp om sine fertilitetsproblemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.