Kronprins Haakon:

Derfor er kronprinsen regent

Kronprins Haakon stiller opp for faren.

STILLER OPP: Kronprins Haakon har steppet inn for kong Harald tidligere. Nå gjør han det igjen. Foto: Terje Bendiksby/NTB
STILLER OPP: Kronprins Haakon har steppet inn for kong Harald tidligere. Nå gjør han det igjen. Foto: Terje Bendiksby/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kronprins Haakon (48) har ved flere anledninger steppet inn for sin far, kong Harald (84), noe han også gjør de kommende dagene.

På Kongehusets nettsider kommer det nemlig fram at Haakon skal være regent førstkommende søndag og mandag.

Kronprinsregenten deltar i markeringen av Forsvarets minnedag på Akershus festning søndag, mens han mandag har to oppdrag.

Stepper inn

Foreløpig er det ikke kjent hvorfor kronprinsen stepper inn for Harald, men kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, forteller til Dagbladet at kongen er på privat opphold i utlandet, og at kronprinsen derfor er regent.

Hvor kongen er, vites foreløpig ikke.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at Haakon har god erfaring med å steppe inn i rollen som kronprinsregent - som en slags vikar for sin far.

- Det gjør han når kongen er utenlands eller hvis kongen er sykmeldt. Denne gangen er det heldigvis bare fordi kongen er på reise. Faktisk den første utenlandsturen siden mars 2020, sier Vagle.

Førjulstur?

Hun vet ikke hvor turen går, men at den er av privat karakter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer