Kronprins Haakon:

Derfor er kronprinsen regent

Kronprins Haakon stiller opp for faren.

STILLER OPP: Kronprins Haakon har steppet inn for kong Harald tidligere. Nå gjør han det igjen. Foto: Terje Bendiksby/NTB
STILLER OPP: Kronprins Haakon har steppet inn for kong Harald tidligere. Nå gjør han det igjen. Foto: Terje Bendiksby/NTB Vis mer
Publisert

Kronprins Haakon (48) har ved flere anledninger steppet inn for sin far, kong Harald (84), noe han også gjør de kommende dagene.

Kongehusets nettsider kommer det nemlig fram at Haakon skal være regent førstkommende søndag og mandag.

Kronprinsregenten deltar i markeringen av Forsvarets minnedag på Akershus festning søndag, mens han mandag har to oppdrag.

Stepper inn

Foreløpig er det ikke kjent hvorfor kronprinsen stepper inn for Harald, men kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, forteller til Dagbladet at kongen er på privat opphold i utlandet, og at kronprinsen derfor er regent.

Hvor kongen er, vites foreløpig ikke.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at Haakon har god erfaring med å steppe inn i rollen som kronprinsregent - som en slags vikar for sin far.

- Det gjør han når kongen er utenlands eller hvis kongen er sykmeldt. Denne gangen er det heldigvis bare fordi kongen er på reise. Faktisk den første utenlandsturen siden mars 2020, sier Vagle.

Førjulstur?

Hun vet ikke hvor turen går, men at den er av privat karakter.

- Kanskje er han og dronningen på sin årlige førjulstur til London? Uansett får vi håpe han, eller de, nyter en vel fortjent utenlandstur, sier hun, og fortsetter:

VIXEN: Leah Isadora Behn vant prisen for Årets influencer: Beauty under Vixen Awards 2021. Hun takket blant annet sin avdøde far Ari. Vis mer

- De har hatt et svært travelt program den siste tida, og slik fortsetter det også i neste uke med blant annet statsbesøk fra Nederland.

Kongen står oppført i programmet igjen fra 9. november da han og dronning Sonja tar imot Kong Willem-Alexander og Dronning Máxima av Nederland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer