FÅR VÆRE MED:  Lucky Lips med Malin Pettersen i spissen, sikret seg finalebillett til lørdagens Melodi Grand Prix-finale likevel. Bluegrass-bandet består forøvrig av Stian Jørgen Sveen, Erlend Støylen Hølland, Pål Emil Berg og Even Reinsfelt Krogh. Foto: NRK.
FÅR VÆRE MED: Lucky Lips med Malin Pettersen i spissen, sikret seg finalebillett til lørdagens Melodi Grand Prix-finale likevel. Bluegrass-bandet består forøvrig av Stian Jørgen Sveen, Erlend Støylen Hølland, Pål Emil Berg og Even Reinsfelt Krogh. Foto: NRK.Vis mer

Derfor får de være med likevel

Stemt ut av Melodi Grand Prix på lørdag.

På lørdag dro de hjem fra delfinalen i Larvik uten plass i Grand Prix-finalen. Bluegrass-bandet Lucky Lips trodde MGP-drømmen stoppet der, men det stemte ikke.

- Er det sant? Jaaa! Hørte dere det gutter? Vokalist Malin Pettersen i, hylte av glede da hun og resten av bandet fikk kontrabeskjeden om at de likevel er sikret en av finaleplassene.

Plass likevel Hvert år får ett band eller en av artistene en ny sjanse i Grand Prix. Dagbladets anmelder, Anders Grønneberg, mente Lucky Lips-låta «Sweet And Heavy» var nærmest for god for konkurransen og delfinalens beste låt - men han tviler på MGP-potensialet.

Sent søndag kveld fikk bandet beskjeden om at de er plukket ut blant de 12 bidragene som ikke sang seg direkte til finalen.

- Vi har fått så mange fine og støttende tilbakemeldinger etter Larvik. Det er så mange som har stått på for oss, så at vi nå kommer oss til spektrum er innmari gøy. Ekstra spesielt er det fordi vi står på scenen med vår. Det er veldig kult å få vise at MGP-scenen er åpen for så mye variert, sånn som sjangeren bluegrass som vi representerer, sier Malin Pettersen i en pressemelding fra NRK.

Juryens valg Det var en egen jury som søndag kveld besluttet at Lucky Lips skal delta i lørdagens finale som konkurransens «wildcard».

FLEST STEMMER: 16 år gamle Adelén vant lørdagens MGP-delfinale - og er blant finalistene i Oslo Spektrum neste helg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FLEST STEMMER: 16 år gamle Adelén vant lørdagens MGP-delfinale - og er blant finalistene i Oslo Spektrum neste helg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Juryen besto av Stian Malme (prosjektleder MGP, NRK), Christine Dancke (bookingansvarlig på Blå og programleder/DJ i P3), Gisle Stokland (redaktør av 730.no), Kristin Winsents (programleder for Kulturhuset på P2), Mats Borch Bugge (musikksjef i P3), Skjalg Solstad (ansvarlig produsent MGP, Eyeworks Dinamo) og Geir Fredriksen (produsent MGP, Eyeworks Dinamo).

Juryen har gått nøye igjennom de totalt 12 bidragene som ikke kom videre til finalen fra de respektive delfinalene. Juryens beslutning er basert på en totalvurdering av de 12 bidragene, med fokus på det musikalske og det artistiske.

- Juryen har hatt en vanskelig jobb, men plukket et veldig fint bidrag blant mange verdige konkurrenter. Dette blir den sterkeste og mest spennende finalen på lenge, uttaler prosjektleder Stian Malme i NRK.