Prins Carl Philip:

Derfor feires han ikke

Svenskeprinsen fyller 41 år i dag. Men noen storslått feiring får Carl Philip ikke.

FYLLER ÅR: I dag har prins Carl Philip av Sverige bursdag, men feiringen blir av den mer beskjedne sorten. Her er han med kona prinsesse Sofia i Oslo. Foto. NTB Scanpix
FYLLER ÅR: I dag har prins Carl Philip av Sverige bursdag, men feiringen blir av den mer beskjedne sorten. Her er han med kona prinsesse Sofia i Oslo. Foto. NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag 13. mai er det 41 år siden Sveriges prins Carl Philip kom til verden. Den ferske 41-åringen er dronning Silvia (76) og kong Carl Gustafs (74) nest eldste barn, og eneste sønn.

Da 41-åringen kom til verden 13. mai 1979, måtte kong Carl Gustaf haste hjem fra Tyskland, hvor han var på besøk hos noen slektninger. Termindatoen var nemlig i utgangspunktet i starten av juni, skriver Svensk Damtidning.

Prinsen ble døpt i Slottskyrkan i Stockholm 31. august samme år, og han hadde ingen ringere enn Danmarks dronning Margrethe (80) blant sine faddere.

Prins Carl Philip ble født som kronprins, og var dermed først i rekka til å overta den svenske tronen. En grunnlovsendring som trådte i kraft 1. januar 1980, førte imidlertid til at hans eldre søster, kronprinsesse Victoria (42) ble tronarving.

Til tross for at prins Carl Philip er et kjent fjes i den svenske kongefamilien, blir årets bursdagsfeiring av det beskjedne slaget.

Privat feiring

I motsetning til fødselsdagene til kronprinsessa og kongen - som feires stort i Sverige - blir prins Carl Philips dag feiret ved at kongehuset deler et gratulasjonsbilde med folket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer