«Skal vi danse»

Derfor feiret han ikke halloween som barn

Nate Kahungu kler seg i Draculas drakt denne lørdagen. Som barn måtte han imidlertid være inne da kompisene gikk «knask eller knep».

DRACULA FOR EN KVELD: Nate Kahungu lar glitter og glam ligge under lørdagens sending, og går for en mer udødelig look. Foto: Espen Solli/TV 2
DRACULA FOR EN KVELD: Nate Kahungu lar glitter og glam ligge under lørdagens sending, og går for en mer udødelig look. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

Det er lørdag, det er halloween - og det betyr skrekk og gru i lørdagens «Skal vi danse»-sending. Fem dansepar får en ordentlig makeover i sminkestolen, og er klare for å lage show på selveste allehelgensaften.

En av dem som gleder seg ekstra mye er Nate Kahungu (24). Han spisser hjørnetennene og er klar for å vise seg fra sin blodsugende side.

Aldri gått «knask eller knep»

Men halloween har ikke alltid vært en tradisjon for ham. Den norsk-kongolesiske 24-åringen har nemlig en svært kristen mor, som ikke er særlig begeistret for feiringen 31. oktober.

- Jeg feiret aldri halloween som barn, og jeg har aldri gått «knask eller knep». Mamma hater det - hun er superkristen og ser på halloween som en fest som tilber de døde, forklarer han.

31. oktober var derfor i Nates hjem bare en vanlig dag. Men det stoppet ikke de andre barna fra å trykke på ringeklokka.

- Utover åra måtte mamma dele ut godteri, hun kunne jo ikke være den dama i nabolaget som ikke ga ut godteri. Så det var alltid godteri hjemme på halloween uansett, så da trengte jeg uansett ikke å gå. Da dro jeg bare hjem til kompisene mine etterpå, sier han lattermildt.

FULL POTT: Nate Kahungu tok et oppgjør med rasisme under lørdagens «Skal vi danse». Reporter: Marcus Brenden. Video: TV 2 Vis mer

Som voksen sier han imidlertid ikke nei til en utkledningsfest, og elsker å kle seg ut. Han pleier likevel ikke å gå for det blodigste og skumleste under halloween, heller personer han liker.

- Men i kveld får jeg være Dracula. Barndoms-Nate får endelig oppleve skikkelig halloween!

Har med bibelen

- Kommer mammaen din for å se på?

- Haha, nei. Jeg spurte henne om hun ville komme, men hun sa hun ikke ville se denne sendingen. Men det er jo skumlere å se hjemmefra, med effekter og lyder. Men det blir dritgøy, forklarer den spente deltakeren.

Nate har imidlertid fått tilbakemeldinger fra dansepartneren Helene Spilling om at han må være mer skummel. Selv er han ikke den modigste når mørket faller på.

- Jeg er mørkeredd ja! Det skjer ikke noe fint i mørket. Ikke bare er det halloween, men det er fullmåne også. Heksene er ute og koser seg. Jeg har med bibelen i dag, for å si det sånn, sier han og ler.

FÅR LIKEVEL VÆRE MED: Nate Kahungu og dansepartner Helene Spilling må ikke forlate «Skal vi danse». Sjekk reaksjonen hans her! Vis mer

Konkurransen er mildt sag tilspisset, og rundt neste hjørne venter kvartfinalen. Forrige uke var det Birgit Skarstein (31) som måtte ut av konkurransen. Det er ikke bare halloween som får Nate til å skjelve i buksene, men også det faktum at konkurransen blir stadig tøffere.

- Det er litt skummelt ass. Nå tilbringer vi seks til åtte timer på dansesenteret hver dag. Jeg har planer om å vinne dette, jeg er ikke med for moro skyld. Jeg er jo her for å vinne, sier han bastant.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer