Markus Bailey:

Derfor flytter han fra Norge

«Maskorama»-profilen røper overraskende planer for det kommende året.

SUKSESS: Markus Bailey, eller «elgen», kom på andreplass i NRK-suksessen «Maskorama». Nå røper han flere hemmeligheter fra den mystiske produksjonen. Video: Julie Easter Christiansen / Reporter: Kine Falch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige lørdag tok seersuksessen «Maskorama» programmet slutt, og vinneren ble kåret. Da fikk man omsider vite at det var Ulrikke Brandstorp (25) som gjemte seg bak kostymet til Trollet, som vant programmet.

Millioner fulgte de norske stjernene opptre, iført kostymer som skjulte identiteten deres.

Bak Vikingen var Youtuberen Herman Dahl (18), mens programleder Markus Bailey (28) var inni Elge-kostymet.

Bailey havnet på en andreplass, noe han påpeker at han er stolt over når Dagbladet tar en prat med programlederen.

- Jeg har fått veldig positive og hyggelig tilbakemeldinger. Folk synes det er gøy at jeg har vært med og synes jeg har bidratt med underholdning. Det er det eneste jeg vil, så det har vært veldig kult. Jeg elsker jo oppmerksomhet og bekreftelse. Jeg må innrømme at jeg har kost meg, sier han lattermildt.

ØDELAGT: Mannen bak elgemaska, Markus Bailey, ødela skoen under sitt siste nummer i «Maskorama». Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen. Vis mer

Blir ingen artistkarriere

28-åringen fikk masse oppmerksomhet for opptredenen sine, og spesielt sangstemmen fikk han mye ros for. Overfor Dagbladet er han imidlertid ikke like sikker på om han ønsker en karriere innenfor sang.

- Jeg vet ikke. Jeg tenker at å slippe en låt hadde vært gøy, men det er bare fordi jeg er misunnelig på Nicolay Ramm og Mads Hansen. Da tenker jeg at det vil jeg også, men å gå for en artistkarriere tror jeg ikke at jeg skal. De som kan det får holde på med det, sier han.

Bailey har nemlig lagt seg helt andre planer for det kommende året, og kan røpe at han skal flytte til USA.

- Jeg skal flytte til Los Angeles. Jeg har begynt i et nytt firma som heter Portal One. Det er en app som har fått investorer som Justin Bieber og Ariana Grandes manager Scooter Braun. Jeg skal til USA neste år og prøve lykken der, det blir spennende, røper han.

ANDREPLASS: Markus Bailey var Elgen. Over 60 prosent gjettet riktig. Foto: Julia Naglestad / NRK
ANDREPLASS: Markus Bailey var Elgen. Over 60 prosent gjettet riktig. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

Programlederen forklarer videre at han har sett for seg at han skal tilbringe et år i Los Angeles for å se hvordan ting går.

- Så satser man på at det går bra og hvis ikke kommer jeg tilbake til tryggere Norge, legger han til.

Kjæresten flytter med

- Hva blir jobben din?

- Jeg er programleder. Det er et spill hvor man kan spille mot gjester, vi hadde for eksempel Vidar Villa som gjest. Så da kan man spille mot gjesten også er det en talkshowbit, svarer han, og legger til:

- Målet er at man spiller det spillet, og så kommer for eksempel Justin Bieber på og skal spille, og da kan folk spille mot ham. Det er veldig teknologiske, fancy greier.

Bailey innrømmer at han grugleder seg til han skal begi seg ut på sitt nye en ny karriere i USA.

- Jeg har blitt så utrolig glad i Norge. Da man var ung tenkte man: «ja ja, man må jo flytte til Los Angeles og prøve seg der». Men nå har jeg blitt voksen, og det er så trygt og godt her, fortsetter han.

VANT: Ulrikke Brandstorp er vinneren av «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Han kan også fortelle at kjæresten, jevnaldrende Marie, skal være med på flyttelasset, hun må bare fullføre masteren i Norge først. Det var i februar at Bailey røpet overfor TV 2 at han hadde funnet kjærligheten med Setesdal-jenta Marie.

- Hun var først en sommerflørt som bodde i Kristiansand. Da hun flyttet til Oslo i fjor for å studere, møttes vi igjen, fortalte Bailey til Dagbladet.

28-åringen fortalte videre at han ikke hadde vært noe god på stevnemøter. Særlig tv-karrieren har kommet i veien, fortalte han. Denne gang var imidlertid prioriteringene annerledes.

- Verden fungerer på mystisk vis, og plutselig klaffer det bare.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer