Sigurd Sollien:

Derfor forsvant han fra skjermen

På 2000-tallet var Sigurd Sollien en populær programleder, men så sa det stopp.

POPULÆR: Sigurd Sollien var en av de mest kjente programlederne på 2000-tallet, men så forsvant han brått fra skjermen. Nå avslører han hvorfor. Her er han fotografert i 2010 på høstlanseringen til TV 2 i Bergen. Foto: Bjørn Erik Larsen / Scanpix
POPULÆR: Sigurd Sollien var en av de mest kjente programlederne på 2000-tallet, men så forsvant han brått fra skjermen. Nå avslører han hvorfor. Her er han fotografert i 2010 på høstlanseringen til TV 2 i Bergen. Foto: Bjørn Erik Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På 2000-tallet var det nærmest umulig å skru på et fjernsyn uten at Oslo-mannen Sigurd Sollien brått stirret mot deg. 52-åringen har vært å se i flerfoldige produksjoner opp gjennom åra, etter å ha startet karrieren i «Smørøyet» i 1999.

Siden har han vært å se på NRK, TVNorge og TV 2 med flere forskjellige konsepter. Han har blant annet vunnet Gullruten for programmet «Silje og Sigurd - et slags reiseprogram», som han i 2004 ble nominert til pris for beste mannlige programleder som.

På slutten av 2000-tallet var han å se i både «Smaken av Norge» og «Oppgradert», og for et par år siden i «Superoppusserne». De siste åra har det derimot vært lite å se til den energiske karen på skjermen. Han har på ingen måter sunket i jorda, og jobber fortsatt i underholdningsbransjen.

- Savner ikke

Tv-oppdrag har han derimot lagt bak seg - i hvert fall foreløpig.

- Jeg tenker at alt har sin tid. Jeg synes det er veldig deilig at jeg nå slipper å selge inn programmer mer, for jeg var alltid redd for hva VG og Dagbladet skulle skrive. Hva ville de egentlig ha? Jeg kan ikke si at jeg savner tida på skjermen, sier Sollien til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer