Renée Zellweger:

Derfor forsvant hun fra rampelyset

Etter 2010 ble det stille fra den populære skuespilleren.

COMEBACK: Renée Zellweger er om dagen aktuell med Netflix-serien «What/If». Det siste året har hun også spilt inn filmen «Judy». Nå snakker hun om de seks årene hun trakk seg tilbake fra bransjen. Foto: NTB Scanpix
COMEBACK: Renée Zellweger er om dagen aktuell med Netflix-serien «What/If». Det siste året har hun også spilt inn filmen «Judy». Nå snakker hun om de seks årene hun trakk seg tilbake fra bransjen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Renée Zellweger (50) startet sin skuespillerkarriere i 1992, i en alder av 23 år. Siden den gang har hun bygget en imponerende CV, og er kanskje for de fleste aller best kjent for rollen som Bridget Jones.

Den første filmen, «Bridget Jones' dagbok», kom ut i 2001, før oppfølgeren «Bridget Jones på randen» ble sluppet i 2004. Så måtte fansen vente tolv år på et gledelig gjensyn.

I 2016 kom den tredje filmen i serien, «Bridget Jones' baby». Da hadde Zellweger nylig medvirket i filmen «The Whole Truth», men før dette hadde hun ikke tatt på seg noen nye prosjekter siden 2010. Nå røper skuespilleren hvorfor hun tok seg en pause fra Hollywood.

FILMSTJERNE: Renée Zellweger er kanskje best kjent for rollen som Bridget Jones. Her fra innspillingen av filmen «Bridget Jones på randen», som kom i 2004. Foto: NTB Scanpix
FILMSTJERNE: Renée Zellweger er kanskje best kjent for rollen som Bridget Jones. Her fra innspillingen av filmen «Bridget Jones på randen», som kom i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prioriterer seg selv

I et større intervju med Town & Country Magazine, forteller Zellweger at pausen på seks år var nødvendig for helsen.

Etter 15 år med konstant jobbing, tre Oscar-nominasjoner og en seier, sa det stopp for da 31 år gamle Zellweger. Hun bestemte seg derfor for å finne årsaken til at hun var så utslitt. Det tok seks år.

- Jeg er flinkere til å ta hensyn til meg selv først nå. Jeg innså ikke at det var et alternativ tidligere, sier 50-åringen til magasinet, og legger til:

- Nå er det en prioritet.

Ugjenkjennelig

Zellweger trengte med andre ord å komme seg litt bort en periode. Derimot var hun ikke helt fraværende i kjendisverdenen. Da hun i 2014 overrasket med å dukke opp på en rød løper, ble det mye oppmerksomhet rundt 50-åringens utseende, særlig ansiktet.

Den gang hadde hun så vidt vært å se på fire år, men likevel var det flere som stusset over hennes påfallende ytre forandringer. I sosiale medier gikk fansen amok.

DRASTISK ENDRING: Renée Zellweger var nesten ikke til å kjenne igjen da hun dukket opp på den røde løperen i 2014 (t.h). Bildet til venstre er tatt i 2010. Foto: NTB Scanpix
DRASTISK ENDRING: Renée Zellweger var nesten ikke til å kjenne igjen da hun dukket opp på den røde løperen i 2014 (t.h). Bildet til venstre er tatt i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overfor People kom Zellweger med følgende kommentar om alt oppstyret:

- Jeg er glad for at folk synes jeg ser annerledes ut! Jeg lever et annerledes, lykkeligere, mer tilfredsstillende liv, og jeg i ekstase over at det kanskje synes.

- Tok dårlige valg

Oscar-vinneren omtalte imidlertid diskusjonen rundt utseendet hennes for «tåpelig», men fortalte hvorfor hun likevel tok opp temaet.

- Det virker som at folk som graver etter en skammelig sannhet som ikke finnes ikke vil la meg være i fred før jeg svarer dem, uttalte Zellweger videre.

I uttalelsen bekreftet hun også indirekte spekulasjonene om at hun hadde gjennomgått plastisk kirurgi.

- I stedet for å stoppe opp og omjustere livet mitt fortsatte jeg å halse videre til jeg var fullstendig uttømt og tok dårlige valg for å skjule utmattelsen, forklarte hun.

SERIESUKSESS: Renée Zellweger er for tiden aktuell i den nye Netflix-serien «What/If», sammen med blant andre Jane Levy og Blake Jenner. Foto: REX / NTB Scanpix
SERIESUKSESS: Renée Zellweger er for tiden aktuell i den nye Netflix-serien «What/If», sammen med blant andre Jane Levy og Blake Jenner. Foto: REX / NTB Scanpix Vis mer

Norsk mor

Det kanskje ikke så mange vet, er at Zellweger har norske aner. Moren hennes heter nemlig Kjellfrid Andreassen, og er født i Finnmark i Nord-Norge.

Hun jobbet som sykepleier ved Rikshospitalet i Oslo, før hun en dag møtte sveitsiske Emil Zellweger under en tur med Hurtigruten.

De to giftet seg i 1963, og fikk sønnen Drew Zellweger (52) i 1967, og datteren to år seinere. Da hadde de emigrert til USA, og bosatt seg i Baytown i Texas.

- Jeg snakker ikke norsk i dag, men jeg vokste opp med en aksent. Vi var nemlig i Norge over tid da jeg var sju år gammel. Vennene mine mobbet meg for tonefallet. Men jeg er veldig stolt av mine norske røtter, og stolt over at jeg ser norsk ut, sa skuespilleren til The Sun i 2016.