«Bloggerne»:

Derfor forsvinner de fra skjermen

Ulrik og Julianne Nygård, bedre kjent som «Pilotfrue», kaster inn håndkleet.

SISTE SESONG: Julianne Nygård, også kjent som Pilotfrue, og mannen Ulrik Nygård har sin siste sesong i Bloggerne. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

GRIEGHALLEN (Dagbladet): Torsdag avholdt TV 2 sin årlige høstlansering i Bergen, der de alltid forteller hva den kommende perioden vil by på av egenproduksjoner, filmer og sport. Kanalen kunne blant annet avsløre at en rekke favoritter vender tilbake til skjermen, deriblant «Bloggerne».

Dokusåpa har siden 2014 vært å se på kanalen og tilhørende strømmetjenester, og er nå inne i sin ellevte sesong. Persongalleriet totalt har vært stort, men i år får vi blant andre møte Caroline Berg Eriksen, Linnéa Myhre og Julianne Nygård - alias «Pilotfrue».

Sistnevnte har vært med i fire sesonger av serien, men på lanseringen i ettermiddag slapp hun og ektemannen, Norwegian-pilot Ulrik Nygård, bomba overfor Dagbladet om at de gir seg.

TILBUD: Bloggerne svarer på hva som er de rareste forespørslene de har fått fra annonsører. Vis mer

Kaster inn håndkleet

- Vi har bestemt oss for å gi oss. Vi tenkte på det under innspillingen av sesongen nå, og har nå kommet til en konklusjon. Vi har informert TV 2 om dette, sier paret til Dagbladet på lanseringen, og fortsetter:

- Det har vært lærerikt og gøy, men vi føler vi har mer å by på. Mens vi har vært med, har vi fått andre tilbud vi har vært interessert i, men som vi har måttet takke nei til. Nå blir det mer av familien Nygård i monitor, forteller hun.

FERDIG: Ulrik og Julianne Nygård blir ikke å se i noen ny sesong av »Bloggerne». Her fotografert ved en tidligere anledning, sammen med sønnen Severin. Foto: NTB scanpix / TV 2
FERDIG: Ulrik og Julianne Nygård blir ikke å se i noen ny sesong av »Bloggerne». Her fotografert ved en tidligere anledning, sammen med sønnen Severin. Foto: NTB scanpix / TV 2 Vis mer

De ønsker ikke å uttale seg om hva de skal være med i, men avkrefter ikke at de holder på med et program om familien.

- Får vi se en serie med en tittel á la «Pilotfamilien»?

- Vi driver og filmer nå, og vil gjerne vise fram mer av vår hverdag. Vi er fornøyde med oppmerksomheten og plassen vi har fått i «Bloggerne», men synes det er greit å gi stafettpinnen videre. Vi vil vise mer av oss - noe det ikke har vært tid til i serien. Vi føler oss heldige som har fått være med i «Bloggerne». Kanskje vi tar opp kontakten med dem som har kommet med andre tilbud, eller kanskje vi lager noe eget, sier hun.

Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2, forteller til Dagbladet at det er leit å se paret forsvinne fra «Bloggerne».

- Det er alltid trist å miste profiler som har gitt så mye av seg selv. Samtidig er det også naturlig i slike programmer, der nye profiler stadig slipper til. Sånn har det alltid vært, sier han.

HØSTLANSERINGEN: Isabel Raad og Mads Hansen møttes i anledning Høstlanseringen på TV 2. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Ekteparet, som fikk sønnen Severin i fjor, har vist mye av livene sine på skjermen. Gjennom åra har man blant annet fått følge prøverørsbehandlinger, spontanaborter og andre prøvelser, alt mens livet har hatt sine naturlige opp- og nedturer.

Å ikke ha kameraene rundt seg til enhver tid kan trolig bli deilig for ekteparet. At sønnen deres denne uka startet i barnehagen, frigir også mer tid.

TAR GREP: Blogger Caroline Berg Eriksen (31) er blitt mer varsom når det kommer til å dele bilder av døtrene med offentligheten. Her forklarer hun hvorfor. Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Kevin Smilden Vis mer

- Vi vet liksom ikke helt hva vi skal gjøre nå om dagen. Det har gått i ett fra Severin ble født, og nå har vi plutselig tid til hverandre og alt annet. Vi får håpe framtida rommer spennende prosjekter, sier de hintende.

Utskjelt og elsket

Ekteparet, kanskje især Julianne Nygård, har de siste åra vært både elsket og kontroversiell. Seinest i midten av august fikk hun mye kritikk, da hun i en episode av «Bloggerne» brukte feil begrep om et hodeplagg.

I episoden kunne man se at «Pilotfrue» hadde ikledd seg en turban under et besøk på stranda, som hun i episoden feilaktig omtalte som «en burka». I et innlegg på sin blogg, la hun seg flat for kritikken, men til Dagbladet uttalte Nygård at det ikke bare er ordbruken hun har fått reaksjoner på.

Mange har også uttalt at det er galt av henne som blogger og «påvirker» å dra til et land som anses både kvinneundertrykkende og homofili-fiendtlig. Det var ikke første gang Nygård mottar kritikk for en reise til Dubai. Også for drøye halvannet år siden mottok hun kritikk for det samme.

- Det har vært hektisk, men man får tøff hud av å stå i dette. Jeg har lært at alle gransker meg med lupe, og det får bare være en del av livet, sier hun til Dagbladet nå.