Angelina Jordan:

Derfor går hun uten sko

Da Angelina Jordan var sju år bestemte hun seg for å ikke bruke sko på scenen før alle barn i verden har sko.

TOK VERDEN MED STORM: Angelina Jordan sjarmerte verden med stemmen sin først i 2014. Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock/NTB
TOK VERDEN MED STORM: Angelina Jordan sjarmerte verden med stemmen sin først i 2014. Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sanger Angelina Jordan (16) sjarmerte hele Norge da hun som åtteåring sang seg til seier i «Norske Talenter» i 2014.

Den gang sto hun barbeint på scenen, og det har hun gjort under hver eneste opptreden siden.

Da Dagbladet møtte henne under «Allsang på Grensen» kunne hun bekrefte at hun skulle opp på scenen uten sko også denne gangen.

- Ja selvfølgelig, jeg opptrer fortsatt barbeint, og skal gjøre det på scenen nå snart, sier hun smilende og legger til:

- Jeg gjør det for å gi tilbake til alle barna som ikke har sko, som ikke har foreldre. Det handler ikke bare om å være barbeint, men om å gi tilbake.

UTEN SKO: I kjent stil sto Angelina Jordan barbeint på scenen i Halden. Foto: Morten Eik / Se og Hør
UTEN SKO: I kjent stil sto Angelina Jordan barbeint på scenen i Halden. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Ifølge E! News har hun tidligere uttalt at ideen om å opptre barbeint er hentet fra hennes eget liv.

- Da jeg var rundt seks år gammel, så jeg en liten jente på min alder. Jeg ga skoa mine til henne, for hun hadde arr på føttene, og det var veldig kaldt, sa hun, ifølge E! News.

FINALEKLAR: Norske Angelina Jordan imponerer stort i amerikanske «The Champions». Video: Angelina Jordan / NBC. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Her refererer hun til den unge jenta hun møtte i Midtøsten den gangen for mange år siden.

«Hun ga jenta skoa sine og sverget på å aldri igjen bruke sko på scenen før alle barn i verden har sko», står det på Angelina Jordans offisielle nettside.

- Det er et stort standpunkt å ta, og du var bare sju år. Kom du på det selv?

- Ja, jeg kom på det selv, bekrefter Jordan overfor Dagbladet før hun fortsetter:

- Første gangen jeg var barbeint på scenen var på «Norske Talenter». Mamma hadde kjøpt disse fine skoa til meg og sa: «Jeg har kjøpt disse som du kan bruke på scenen». Og da sa jeg «Nei, jeg vil ikke bruke de», sier hun og ler litt.

2014: Dagbladet TV møtte «America´s got Talent»-akutelle Angelina Jordan i 2014. Video: Øistein Monsen Vis mer

- Så jeg forklarte mamma at jeg ikke ville at alt skulle være om meg, jeg ville ikke sende ut de signalene. Jeg ville gi et mer meningsfullt signal, så da kom jeg på å være barbeint. Og da ble mamma veldig stressa, smiler 16-åringen.

Det er åtte år siden Jordan deltok i talentkonkurransen, og siden har det på mange måter blitt hennes varemerke å ikke ha sko på scenen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer