Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Coachella:

Derfor går stjernene med munnbind

- Dette er en trend jeg ikke tror kommer til å slå an her til lands.

MASKER: Kjendisene har under årets Coachella-festival omfavnet en ny trend, nemlig munnbind. Her er Jordyn Woods (t.v) Kendall Jenner og Hailey Baldwin. Skjermdump: Instagram
MASKER: Kjendisene har under årets Coachella-festival omfavnet en ny trend, nemlig munnbind. Her er Jordyn Woods (t.v) Kendall Jenner og Hailey Baldwin. Skjermdump: Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste dagene har den årlige musikk- og kunstfestivalen Coachella samlet millioner av fans i Colorado-ørkenen i California.

Festivalen har foregått på Empire Polo Club i Indo siden 1999, og har gradvis vokst seg til å bli en av verdens mest populære. Det skjedde etter at bandet Pearl Jam seks år tidligere valgte klubben til fordel for store, etablerte konsertlokaler kontrollert av Ticketmaster.

Lokasjonen har gjort sitt til at festivalgjengerne gjerne kler seg i karakteristiske hippieinspirerte antrekk, men noen utfordringer er det helt klart med at den gjeve festivalen foregår i en ørken.

I år har også et nytt plagg blitt en trend blant de mange stjernene på festivalen.

URINSTØV: Det er meldt strålende vær under hele Roskildefestivalen, og med en tørr periode i forkant fører det til utfordringer man kanskje ikke hadde tenkt på. Reporter: Sofie Braseth / Video: Ørjan Ryland Vis mer

Bærer munnbind

De forsøker ikke å kopiere Alan Walker, og har heller ikke ranet en bank. Det er den knusktørre ørkenen og stekende California-sola som gjør at festivalgjengerne bærer munnbind, eller tørkle over nese og munn, på årets festival.

Selv om valget kan virke selvsagt for mange, er det likevel ikke ofte man har sett stjernene følge det fornuftige rådet. Under årets festival har det derimot dukket opp en rekke bilder av kjendiser med munnbind, og noen har til og med gått for en heldekkende variant av plagget.

Moteansvarlig i KK, Malin Gaden, forklarer at såkalt «streetwear» har vært en stor trend i motebildet i lang tid. Gatemote har det komfortable i fokus, og plagg som hettegensere og «chunky sneakers» er sentralt. Nå kan det se ut til at det bygges videre på denne trenden, i form av tørkler knytt som munnbind, sier hun.

- I 2018 viste flere designere antrekk hvor munnbind var et sentralt stylingelement. Moschino var blant dem som tok det hele ett steg lenger, og viste blant annet det som kunne minne om finlandshetter, sier Gaden til Dagbladet.

- Kommer ikke til å slå an

Artisten Rihanna (31) er blant stjernene som har gjort plagget til en trend. Hun hadde gått for en heldekkende finlandshette, og heller ikke en billig en. Finlandshetta kommer fra Guccis høst- og vinterkolleksjon, og skal ifølge magasinet Harper's Bazaar være designet som en referanse til den spesielle sminken i den japanske teaterformen Kabuki.

I starten av februar måtte Gucci riktignok trekke en genser med innebygd balaklava, som mange reagerte på at minner sterkt om nettopp «blackface». Det er derfor ingen tvil om at designere mener dette er en trend - til tross for at det ikke alltid gjennomføres like godt, forklarer Gaden.

- Rihannas maske kan også minne litt om det som brukes i lucha libre - meksikansk wrestling. Akkurat dette er en trend jeg ikke tror kommer til å slå an her til lands - hvert fall ikke når det kommer til hverdagslige antrekk.

Justin Bieber (25) har publisert et bilde av kona, Hailey Baldwin (22), sammen med Kardashian-søsteren Kandall Jenner (23), hvor de to bar samme ansiktsplagg. Det var en noe mer anonym variant enn Rhiannas.

- Mange benytter Coachella til å kle seg i ekstra elleville antrekk, og prøve ut nye stiler, og akkurat munnbind kan jo være en nyttig trend for ørken-festivalen, legger Gaden til.

Selv hadde Bieber valgt en tradisjonell form for munnbind, mens skuespiller Leonardo DiCaprio (44) hadde gått for et alminnelig halstørkle.

DEKKER ANISKTET: Skuespiller Leonardo DiCaprio har også tatt i bruk den nye trenden med å dekke til ansiktet. Her er han sammen med modellen Camila Morrone. Foto: NTB Scanpix
DEKKER ANISKTET: Skuespiller Leonardo DiCaprio har også tatt i bruk den nye trenden med å dekke til ansiktet. Her er han sammen med modellen Camila Morrone. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jordyn Woods (21) har den siste tida fått mye oppmerksomhet etter at hun hadde en flørt med Tristan Thompson (27), kjæresten til Khloé Kardashian (34), som altså er storesøsteren til bestevenninna Kylie Jenner (21). Også hun hadde tatt turen til festivalen, og som så mange andre kjente personligheter hadde også hun dekket ansiktet med et munnbind, da hun entret scenen under artist og skuespiller Jaden Smiths opptreden.

MUNNBIND: Jordyn Woods bar også munnbind under Coachella-festivalen, hvor hun blant annet dukket opp på scenen sammen med artisten Jaden Smith. Skjermdump/Instagram
MUNNBIND: Jordyn Woods bar også munnbind under Coachella-festivalen, hvor hun blant annet dukket opp på scenen sammen med artisten Jaden Smith. Skjermdump/Instagram Vis mer

Tidenes yngste

Festivalen er blant verdens gjeveste, og det er ofte en imponerende liste artister innen sjangerne rock, indie, hip hop og elektronika som opptrer under festivalen.

Blant årets headlinere var blant andre Ariana Grande, som ble historisk som tidenes yngste, ifølge CNN. Under fjorårets festival var det Beyoncé som skapte historie, da hun var den første, svarte kvinnen som headlinet festivalen. Konserten ble hyllet av både fans, anmeldere og andre artist-kollegaer.

Popartist Sondre Lerche (36) var én av dem som fikk bivåne det hele, og han ble tydelig beveget av konserten.

«Jeg så den beste konserten jeg noensinne har sett», skrev han på Instagram.

Flere norske artister har tidligere stått på scenen under festivalen, blant disse er «Kygo», Magnus August Høiberg, kjent under artistnavnet Cashmere Cat, og Todd Terje.

FLORERER: Tenåringer som sniffer kokain i teltene sine, åpenlyst røyking av marihuana og smugling av MDMA i vagina. Roskildefestivalen i Danmark florerer av narkotiske stoffer. Reporter: Sofie Braseth / Video/redigering: Ørjan Ryland Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/kultur/geena-25-gjemte-mdma-i-underlivet-pa-vei-inn-pa-roskildefestiva... Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!