Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Donald Trump:

Derfor går Trumps barnebarn viralt i Kina

Fem år gamle Arabella har én spesiell egenskap bestefaren ikke har. 

VIRAL SENSASJON: Lille Arabella er datteren til Ivanka Trump og Jared Kushner. Det gjør henne til Donald Trumps barnebarn. På tross av at hun bare er fem år gammel, snakker hun allerede mandarin. Den kvaliteten har sørget for at hun nå går viralt i Kina. Foto:  Chip Somodevilla/Getty Images/AFP,  NTB scanpix
VIRAL SENSASJON: Lille Arabella er datteren til Ivanka Trump og Jared Kushner. Det gjør henne til Donald Trumps barnebarn. På tross av at hun bare er fem år gammel, snakker hun allerede mandarin. Den kvaliteten har sørget for at hun nå går viralt i Kina. Foto:  Chip Somodevilla/Getty Images/AFP,  NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Helt siden Donald Trump ble utkåret som seierherre etter det nervepirrende presidentvalget i USA, har lupen på både ham og familien hans vært svært tilstedeværende.

Spesielt barna hans har fått mye oppmerksomhet. Trumps datter Ivanka har fått kritikk for å blande roller, og mannen hennes, Jared Kushner, har blitt utropt som den mektige svigersønnen står bak Trumps imperium.

Yngstesønnen Baron (10) har også blitt skrevet om, fordi han er den første «førstegutten» siden JFK.

Denne gangen er det derimot Trumps barnebarn som får oppmerksomhet. Dattera til Ivanka Trump og Jared Kushner, Arabella (5), går nå viralt i Kina.

Artikkelen fortsetter under.

Snakker mandarin

Det var CNN som først omtalte den smått bisarre saken. Femåringen omtales av nyhetssiden som «Donald Trumps største diplomatiske seier i Kina». Det skyldes ifølge den kinesiske nettsida Global Times at en video av henne deles rundt om i hele landet.

Videoen det er snakk om, ble først delt av mamma Ivanka i februar, og viser datteren utkledd i et tradisjonelt kinesisk kostyme.

I bakgrunnen kan man skimte kinesisk dekor, som lamper og plakater.

Det er imidlertid det lille Arabella gjør i videoen som har smeltet hjertene til tusenvis av kinesere. Hun leser nemlig opp et dikt - på mandarin.

Femåringen kan språket, fordi hennes kinesiske barnepike lærte henne det da hun var liten. Det har Ivanka Trump fortalt til South China Morning Post tidligere.

I videoen leser hun et dikt av den kjente poeten Li Bai, og kineserne har ifølge de forskjellige mediene latt seg imponere.

Både den originale videoen til Ivanka og stjålne versjoner sirkulerer på forskjellige sosiale medier, og flere påpeker hvor fint det er. På nettstedet Tencent er videoen er eksempelvis sett over en million ganger, ifølge Quartz.

- Videoen viser i det minste at Trump verdsetter utdanning, og at han ikke har strengt fremmede kulturer ute, skrev en bruker.

Artikkelen fortsetter under.

Kjente foreldre

Arabella Rose Kushner er datteren av Ivanka Trump og Jared Kushner, og har søsknene Joseph Frederick og Theodore James. Sistnevnte ble født i mars i år.

Barnas foreldre møtte hverandre i 2005, men den gangen varte ikke romansen lenge. I 2008 måtte de ifølge The New Yorker gå hver til sitt, etter at Kushners foreldre protesterte mot forholdet.

Som Romeo og Julie lot de ikke familiens uenigheter plage dem, og de giftet seg året etter.

Ivanka Trump konverterte ifølge ABC News til jødedommen for å gifte seg med sin elskede. People skriver at de giftet seg på en golfbane i New Jersey, som Trump-familien eier.

Over 500 gjester skal ha sett Trump gå opp kirkegulvet i en spesiallaget Vera Wang-kjole, på vei mot å få sin elskede.

SLOVENSK FØRSTEDAME: Slovensk-amerikanske Melania Trump blir USAs neste førstedame. CNN møtte Trumps venner og naboer fra hjemtraktene hennes i Slovenia. Også her har hennes ektemann vakt oppsikt. Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media