Derfor går tusenvis av briter nå med sikkerhetsnål

Det er imidlertid ikke alle som kaster seg på trenden: - Helt absurd, mener avisredaktør. 

SYMBOLIKK: Sikkerhetsnåla brukes nå av briter som et symbol på motstand mot sterk nasjonalisme og rasisme. #SafetyPin har de siste dagene spredd seg i sosiale medier. Foto: NTB scanpix
SYMBOLIKK: Sikkerhetsnåla brukes nå av briter som et symbol på motstand mot sterk nasjonalisme og rasisme. #SafetyPin har de siste dagene spredd seg i sosiale medier. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter forrige ukes Brexit økte innmeldte hatkriminaliteter i Storbritannia med hele 57 prosent, ifølge National Police Chiefs' Council, gjengitt av The Guardian.

Mange innvandrere fra EU har blitt utsatt for angrep fra den politiske siden som stemte for utmelding, fordi de mener at de nå må returnere til hjemlandene sine. Ifølge The Independent har blant andre polakker vært utsatt.

Nå viser britene avsky mot handlingene, og står solidarisk sammen med en enkel gest. En sikkerhetsnål har nemlig blitt selve symbolet på å vise støtte til emigrantene.

Inspirert av Sydney

Ifølge Independent er det Twitter-brukeren @Cheeahs som nå er grunnen til at tusenvis av briter har en sikkerhetsnål festet på klærne sine.

Ideen kom med navnet til den praktiske nåla, som på engelsk heter «safety pin». Safety oversettes direkte til sikkerhet.

Twitterbrukeren har skrevet at nåla skal illustrere overfor utsatte grupper at du er en trygg person. En man kan stole på. Foruten det er det en sterk markering mot nasjonalistene og rasistene.

Det enkle symbolet er inspirert av en kampanje fra Australia i 2014. Etter et gisseldrama i Sydney, begynte flere å ha buttons på seg med skriften «I'll Ride With You».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer