Prins George av England:

Derfor går vesle prins George alltid i shorts

Vi er snart i januar, men den britiske arvingen har fortsatt ikke lagt fra seg shortsen. 

IKKE SOM PAPPA: Prins William var ikledd en mørk dress med lange bukser første juledag. Hans første sønn, prins George, hadde derimot på seg kortbukse og lange sokker. Det er ifølge eksperter ikke helt uten grunn. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne jula har kongefamilier i kristne land benyttet anledningen til å besøke kirker. I Norge dukket kong Harald og kronprinsparet opp til gudstjeneste i Holmenkollen kapell, mens deres britiske slektninger den 25. desember besøkte St. Marks-kirka i Englefield.

Det var hertuginne Kate (34), prins William (34) og deres to barn, prinsesse Charlotte (1) og prins George (3), som tok turen til den kjente kirka.

Den yndige yngsteprinsen George har helt siden fødselen fått oppmerksomhet for å være sjarmerende, og han stjeler ofte oppmerksomheten til pressen og fotografer når han er ute og går med foreldrene.

Under julegudstjenesten var ikke situasjonen noe annerledes, men enkelte har hengt seg opp i en spesiell detalj ved den unge arvingen.

Gammel tradisjon

Selv om gudstjenesten ble arrangert midt i desember, hadde smårollingen på seg shorts - eller kortbukser.

Fotografert suttende på en sukkertøystang hadde prinsen på seg høye strømper, kåpe og kortbukse. TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland forklarer overfor Dagbladet at dette er en gammel skikk, og at det ikke er helt uten grunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer