Tapte i semifinalen i «Farmen»:

Derfor gikk det galt

Til tross for at Agna Hollekve var syk under halve «Farmen»-oppholdet, kjempet hun til seg en respektabel tredjeplass.

UTE AV «FARMEN»: En ryktig i armen sto potensielt mellom Agna Hollekve og en finaleplass i «Farmen». Foto: Skjermdump / TV 2
UTE AV «FARMEN»: En ryktig i armen sto potensielt mellom Agna Hollekve og en finaleplass i «Farmen». Foto: Skjermdump / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Finaledagen er i «Farmen» er endelig her, og med det er det klart for en siste kraftanstrengelse for de tre gjenværende deltakerne.

Etter elleve uker med knallhardt fysisk arbeid, minimalt med næring og en tett befolket gård, er det Erik Rotihaug (24), Ingebjørg Monique Haram (31) og Agna Hollekve (47) som har vist seg sterkest i kampen for tilværelsen.

Fikk rykning i armen

I semifinalen var det Haram som briljerte i matlaging, og dermed måtte Rotihaug og Hollekve møtes i den velkjente «Farmen»-konkurransen melkespannholding.

- Vi fikk et nært forhold, og det var spesielt at det var meg og ham, at bare én av oss kom til finalen. Men jeg unna ham absolutt det, det var godt at det var ham jeg tapte mot og ingen andre, sier Hollekve til Dagbladet.

Etter i overkant av fem nervepirrende minutter, og medfølgende risting i slitne armer, måtte Hollekve se seg slått av sin nærmeste på gården.

NÆRE VENNER: Erik Rotihaug (24) og Agna Hollekve (47) utviklet et tett vennskap på gården. Foto: Alex Iversen/TV 2
NÆRE VENNER: Erik Rotihaug (24) og Agna Hollekve (47) utviklet et tett vennskap på gården. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer

- Jeg følte meg litt uheldig akkurat da. Jeg skulle bare rette ut armene, så fikk jeg en rykning slik at spannet havna nedpå. Jeg tror jeg skulle klart å holde litt til dersom det ikke hadde skjedd, sier hun.

Syk under halve oppholdet

Å skulle nå fram til en semifinale i en så krevende konkurranse som «Farmen» er, er ikke gitt når man gjennom halve oppholdet har blitt gradvis dårligere etter flåttbitt og påfølgende borreliose.

Infeksjonssykdommen ble først oppdaget etter at Hollekve hadde følt seg dårlig en periode, og da hun fikk problemer med å spise ble det slått full alarm i produksjonen.

ALVORLIG: «Farmen»-deltakeren Agna Hollekve forteller om en dramatisk hendelse på gården, som gjorde at hun måtte fraktes til sykehus. Video: Rød Løper Vis mer

På finaledagen har hun fortsatt synlige lammelser i ansiktet, men det stoppet henne ikke fra å gi Rotihaug hard konkurranse i semifinalen.

- Jeg var trøtt og i dårlig form da vi skulle konkurrere. Jeg vil si at jeg var under halv maskin. Da er jeg fornøyd med en tredjeplass.

- Hadde du slått Erik om du var helt frisk?

- Selvsagt, sier hun og ler.

Gikk ned 15 kilo

To måneder etter innspillingen er heldigvis 47-åringen ved god helse igjen.

- Jeg har fått god behandling på sykehus, og har gått på antibiotikakur. Jeg har vært litt redusert etter oppholdet, men nå begynner det å komme seg, sier hun.

«Farmen»-oppholdet kostet henne også hele 15 kilo, og man kan tydelig se forskjell på 47-åringen fra hun først ankom gården, til innspillingsslutt.

MISTET MYE VEKT: Agna Hollekve (47) gikk ned femten kilo under oppholdet på gården. Her er hun i starten av «Farmen» og under «Skal vi danse»-finalefesten sammen med Erik Rotihaug (24) noen uker etter innspillingen var over. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
MISTET MYE VEKT: Agna Hollekve (47) gikk ned femten kilo under oppholdet på gården. Her er hun i starten av «Farmen» og under «Skal vi danse»-finalefesten sammen med Erik Rotihaug (24) noen uker etter innspillingen var over. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

- Det var mye på så kort tid. Over jul så får vi håpe jeg er tilbake, sier hun lattermildt.

Får skryt

Hollekve har åpenbart sjarmert mange TV-seere, og var nærmest som en favoritt å regne.

- Jeg får voldsomt gode tilbakemeldinger, det er mange som har heia på meg. Det synes jeg er voldsomt kjekt!

POPULÆR KAR: Leif Kristian Tindeland fra «Farmen» innrømmer at oppmerksomheten fra damene har økt betraktelig etter realitydeltakelsen. Video: Kine Falch / Reporter: Thea Hope Vis mer

Selv er hun fornøyd med oppholdet og sin egen opptreden.

- Jeg er en dame som sier ting rett fram. Det var en klok dame som sa til meg at «sånn er vi sogninger». Det er slik vi er.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer