Chand Torsvik:

Derfor gikk han under jorda

- Jeg kjente at livet begynte å bli merkelig og tomt.

FORSVANT: Ti år er gått siden Chand Torsvik (37) sang seg inn i nordmenns hjerter på kav trøndersk, da han vant talentkonkurransen «X-Factor». Alt lå til rette for en lovende karriere, men så ble det brått stille. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORSVANT: Ti år er gått siden Chand Torsvik (37) sang seg inn i nordmenns hjerter på kav trøndersk, da han vant talentkonkurransen «X-Factor». Alt lå til rette for en lovende karriere, men så ble det brått stille. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Året var 2009, og den første norske versjonen av sangkonkurransen «X-Factor» ble sendt på tv. I dommerpanelet fant vi blant andre den strenge og kritiske Jan Fredrik Karlsen (46), som myknet fullstendig opp da Chand Torsvik (37) kom inn på audition.

Namsosingen stilte med en selvskrevet sang kalt «Diamanten», og sang på kav trøndersk. Torsviks talent og utstråling overbeviste ikke bare Karlsen, men også hele Norges befolkning.

Like før jul samme år stikker han like greit av med seieren i programmet, foran et fullsatt Telenor Arena. Alt lå til rette for en lysende karriere, men så ble det brått stille. Nå forteller 37-åringen hvorfor han valgte å trekke seg unna rampelyset.

Ønsket ikke delta

Dagbladet møter trønderen sammen med kjæresten Thea Stenersen (23), i Dagbladets lokaler i Oslo. Torsvik forteller at han i utgangspunktet aldri planla å delta i «X-Factor», selv om han året i forveien hadde sluttet i jobben nettopp for å satse på musikken.

- Jeg fikk en e-post der jeg ble oppfordret til å være med, og takket først nei. Jeg hadde ikke noe tro på det - da jeg hadde sett «Idol» og tenkte at jeg måtte synge på engelsk, forteller Torsvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer