Pieter Ahl:

Derfor gikk KappAhl-arvingen under jorda

- Jeg liker det rolige livet, og vil ikke være i mediene.

ARVING: Da Pieter Ahl solgte KappAhl-kjeden, ble han blant Sveriges rikeste menn. Så gikk han under jorda, og flyttet til Belgia. Her avbildet i Brussel, der han bodde i 28 år etter salget av klesgiganten. Foto: Erik Luntang
ARVING: Da Pieter Ahl solgte KappAhl-kjeden, ble han blant Sveriges rikeste menn. Så gikk han under jorda, og flyttet til Belgia. Her avbildet i Brussel, der han bodde i 28 år etter salget av klesgiganten. Foto: Erik Luntang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For 33 år siden videreførte den svenske KappAhl-gründeren Per-Olof Ahl millionbedriften til sønnen, Pieter Ahl (70). Historien om den svenske klesgiganten startet riktignok lenge før den tid - i 1953.

Det var med mål om å kunne «gi alle mennesker mulighet til å være velkledde», som det heter på KappAhls egne hjemmesider, at den da 30 år gamle Per-Olof først åpnet en kåpebutikk i et kjellerlokale i Gøteborg.

Kåpebutikken ble en umiddelbar suksess, og samtidig som flere butikker ble åpnet, ble sortimentet utvidet. Innen 1959 solgte KappAhl også herreklær, før den første barnekolleksjonen ble lansert i 1978.

Resten kan man si er historie. Pieter Ahl, som altså arvet farens bedrift i 1986, klarte å øke omsetningen ytterligere, selv med konkurranse fra kjeder som Hennes & Mauritz. Seinere tok han et valg som skulle gjøre ham til en av Sveriges rikeste menn.

Trakk seg tilbake

Bare fire år etter at han fikk farens bedrift i fanget, solgte han nemlig KappAhl til Kooperativa Förbundet, og ga seg dermed i virksomheten faren hadde bygget opp. Det skriver avisa Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer