Oscar 2017:

Derfor gikk stjernene med blå sløyfer på Oscar-løperen

Kom med et subtilt spark mot president Donald Trump. 

OSCAR: Én etter én dukket glitrende stjerner opp på den røde løperen før nattens Oscar-utdeling. Noen av dem bar blå sløyfer, som et subtilt spark til den amerikanske presidenten. Video: CNN / POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Donald Trump (70) ble valgt til USAs 45. president i november i fjor, har Hollywood markert sin motstand mot den ferske presidenten ved en rekke anledninger.

Han er blitt kritisert i takketaler på prisutdelinger, og protester mot det omstridte innreiseforbudet hans er blitt trukket inn på den røde løperen.

Heller ikke nattas Oscar-utdeling passerte uten noen stikk mot president Trump. Oscar-vert Jimmy Kimmel sendte noen spøkefulle spark i Trumps retning, men også på den røde løperen var Trump-motstanden synlig - på subtilt vis.

En rekke stjerner hadde nemlig pyntet designerantrekkene sine med små, blå sløyfer, i solidaritet med borgerrettighetsforsvarerne American Civil Liberties Union (ACLU).

Ifølge en uttalelse gjengitt av People, ble nominerte, prisutdelere, musikere og gjester oppfordret til å bære båndet på Oscar-løperen for å vise sin støtte til borgerrettighetene som grunnloven garanterer alle i USA.

Viste sin støtte

Blant stjernene som valgte å pryde seg med det blå båndet på Oscar-løperen, var «Loving»-stjerna Ruth Negga (35).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer