(Dagbladet): Etter at Donald Trump (70) ble valgt til USAs 45. president i november i fjor, har Hollywood markert sin motstand mot den ferske presidenten ved en rekke anledninger.
Han er blitt kritisert i takketaler på prisutdelinger, og protester mot det omstridte innreiseforbudet hans er blitt trukket inn på den røde løperen.
Heller ikke nattas Oscar-utdeling passerte uten noen stikk mot president Trump. Oscar-vert Jimmy Kimmel sendte noen spøkefulle spark i Trumps retning, men også på den røde løperen var Trump-motstanden synlig - på subtilt vis.
En rekke stjerner hadde nemlig pyntet designerantrekkene sine med små, blå sløyfer, i solidaritet med borgerrettighetsforsvarerne American Civil Liberties Union (ACLU).
Ifølge en uttalelse gjengitt av People, ble nominerte, prisutdelere, musikere og gjester oppfordret til å bære båndet på Oscar-løperen for å vise sin støtte til borgerrettighetene som grunnloven garanterer alle i USA.
Viste sin støtte
Blant stjernene som valgte å pryde seg med det blå båndet på Oscar-løperen, var «Loving»-stjerna Ruth Negga (35).

Negga er nominert til beste kvinnelige hovedrolle for sin innsats i filmen, som handler om en afroamerikansk kvinne og en hvit mann som kjempet for sin rett til å gifte seg i USA på 1960-tallet.
35-åringen skrøt av ACLU overfor People på den røde løperen:
- De er en stor del av filmen vår. I filmen vår er det to advokater fra American Civil Liberties Union som endrer USAs grunnlov til det bedre, og det er jeg helt for, sa filmstjerna.
Andre som viste solidaritet med ACLU var skuespiller Busy Philipps (37) og supermodell Karlie Kloss (24) - som også fikk påpakning for å ha kopiert Gwyneth Paltrows (44) Oscar-kjole fra 2012.

Trump-motstand i Hollywood
I slutten av januar stakk president Trumps innreiseforbud, som blant annet rammer syv muslimske land, kjepper i hjulene for flere hundre passasjerer som ble anholdt på flyplasser rundt om i USA.

Trump vant USA-valget: - Mange er virkelig redde nå
Jurister fra ACLU opprettet provisoriske kontorer i ankomsthaller og hindret at folk med gyldig visa og oppholdstillatelse ble deportert. ACLUs frivillige ble hyllet som helter av mange som var imot innreiseforbudet.
Som kjent er mange i Hollywood svært kritiske til den ferske presidenten, og både før og etter at presidentvalget ble avgjort har flere superstjerner rettet kraftig skyts mot ham.
I forbindelse med innsettelsen den 20. januar var det mange stjerner som uttrykte både sjokk og frustrasjon på det sosiale mediumet Twitter, og samme helg tiltrakk kvinnemarsjen i Washington D.C. seg flere store stjerner.
Popikonet Madonna (58) holdt en hardtslående tale under marsjen, som ifølge Aftonbladet ble for mye for CNN. Kanalen valgte på et tidspunkt å kutte lyden på den direktesendte talen til artisten, da hun begynte å banne:
- Det gode vant ikke denne gangen, men det gode vinner til slutt. Velkommen til kjærlighetens opprør. Til alle som sier at denne marsjen ikke kommer til å lede noe sted: «Fuck you», sa hun blant annet.
