Öde Nerdrum:

Derfor gir han ikke gaver

Juletradisjonene i Nerdrum-familien vil muligens overraske flere.

TV-AKTUELL: Öde Spildo Nerdrum er blant kjendisene som fra neste år skal konkurrere i «Farmen». Foto: Alex Iversen/TV 2
TV-AKTUELL: Öde Spildo Nerdrum er blant kjendisene som fra neste år skal konkurrere i «Farmen». Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ingen tvil om at «Farmen kjendis»-aktuelle Öde Spildo Nerdrum (25) og søsknene har hatt en annerledes oppvekst enn de fleste.

Som sønn av den anerkjente kunstneren Odd Nerdrum (76) har filosofi, kunst og historie vært sentralt i oppveksten. 25-åringen snakker riksmål, og har vært åpen om at hans oppdragelse har vært langt fra så tradisjonell som andre på hans alder.

Med uttalelser på landsdekkende tv som at «nordmenn er et potetfolk» og at «ferie er for underklassen» har han også vakt oppsikt.

Tradisjonell feiring

En skulle derfor tenke seg at julefeiringen hos Nerdrum-familien skiller seg fra den tradisjonelle julefeiringen hos nordmenn flest, men det kan 25-åringen avkrefte overfor Dagbladet.

- Vi er ganske alminnelige, så det er nok ikke noe morsomt å skrive om, sier han lattermildt, og utdyper:

- Det er juleribbe til mat og «Tre nøtter til Askepott».

Nerdrum omtaler den tradisjonelle julefilmen som sin favoritt i høytida.

- Det er en så poetisk film som alle samler seg rundt. Jeg er imponert over det norske folk som har så god smak. Filmen er så fin med så mye moralsk sentiment. Askepott er misforstått, men et godt menneske, hun er i takt med naturen, venn med dyrene og et type menneske som vi alle ønsker skal seire, analyserer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer