Petter Northug:

Derfor gir han ut julelåt

Tidligere denne uka delte Petter Northug nyheten om at han skulle gi ut julelåt. Nå er den her.

SLAPP LÅT: Petter Northug har sluppet en julelåt til stor overraskelse for mange. Nå forklarer han hvorfor. Foto: Håvard Solem / TV 2 / NTB
SLAPP LÅT: Petter Northug har sluppet en julelåt til stor overraskelse for mange. Nå forklarer han hvorfor. Foto: Håvard Solem / TV 2 / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har blitt skrevet mye om Petter Northug (34) det siste halvåret etter at han i august ble stoppet av politiet for råkjøring. Seinere ble det funnet kokain i 34-åringens hjem, og på en pressekonferanse sto han fram og innrømmet at han har et alvorlig rusproblem.

Tidligere denne uka snakket Northug ut om de siste månedene i form av en video på Facebook-siden sin. Der fortalte han blant annet at han nå forsøker å legge denne livsstilen og perioden av livet bak seg.

Overrasker

Dagen etter delte han en nyhet i sosiale medier hvor han meddelte at han skulle komme med en julelåt med navn« Petters jul».

I kommentarfeltene stilte flere spørsmål ved om det bare var en spøk eller om han faktisk skulle gjennomføre dette. Andre jublet over nyheten.

Søndag slapp han imidlertid låta på Spotify sammen med en musikkvideo på Facebook-siden hans. Northug beviste dermed at det faktisk kom en julelåt som lovet.

- En veldig personlig tekst

Overfor Dagbladet sier Northug at han lagde en liten sang hver søndag i advent i fjor, og at det var en suksess.

- Så nå ønsket jeg å ta det et hakk videre ved å lage en julelåt med en veldig personlig tekst om hvordan livet mitt har vært de siste åra, fortsetter han.

JULELÅT: Petter Northug forteller at teksten til den nye julelåta er veldig personlig. Foto: Heiko Junge / NTB
JULELÅT: Petter Northug forteller at teksten til den nye julelåta er veldig personlig. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

I teksten synger han blant annet følgende:

«Det er jul i by og land, et år har gått hva har jeg stelt i stand? Har ikke vært snill gutt i år, tviler på at jeg julegaver får. Jeg er ingen drømmesønn, men jeg har en julebønn. Kan jeg få komme hjem til ribbe og riskrem?»

Northug synger også at han snubler i livet, men at han reiser seg opp igjen.

TUNG TID: Petter Northug lar seg imponere av Frida Karlssons comeback fra den tunge tiden, og forteller at det rører han under «Landskampen». Video: TV 2. Vis mer

- Ønsker å lyse opp adventstida

Per Magne Dalen i Northug-teamet, beskriver dette som et artig lite kompisprosjekt mellom fire trøndervenner.

- Henki Ofstad spilte inn melodien for 35 år siden, men den har aldri blitt brukt. Martin Kleveland produserte musikken, Petter Northug skrev teksten og Per Magne Dalen lagde musikkvideoen. Og Kleveland og Dalen korer i bakgrunn sammen med Caroline Hitland, sier han.

- Vi er et veldig lite team som henger sammen på fritida, også ble det musikk ut av det. Petter ønsker å lyse opp adventstida i disse coronatider, og håper at folk liker sangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer