Kjendiser på Instagram:

Derfor har de lukket Instagram-profil

Irritert over at du ikke kan smugtitte på kjendisenes Instagram-profiler?

PRIVAT: En rekke kjente influensere lukker Instagram-profilen sin, deriblant blogger Andrea Sveinsdottir. Foto: Privat / Skjermdump, Instagram
PRIVAT: En rekke kjente influensere lukker Instagram-profilen sin, deriblant blogger Andrea Sveinsdottir. Foto: Privat / Skjermdump, Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At kjendiser og influensere har en profil på Instagram, kommer man knapt utenom i 2019. Bildedelingstjenesten har ifølge tall fra Ipsos vokst seg til å bli det tredje største sosiale mediet i løpet av få år, og en betydelig del av brukerne er i aldersgruppen 18-29 år.

Om du er blant dem som følger influensere, bloggere, reality-deltakere eller andre kjente profiler på Instagram, har du kanskje lagt merke til at noe har endret seg den siste tiden.

Mens de fleste tidligere hadde åpne profiler på Instagram, er du nå nødt til å følge hver enkelt influenser for å se innleggene de legger ut.

Skal vi tro sosiale medier-eksperter, kan den nye trenden få konsekvenser for enkelte av dem som følger trenden.

- Blokkerer kritikerne

Blant de med lukket Instagram-profil, er store navn som bloggerne Isabel Raad (24) og Andrea Sveinsdottir (24). Men også influensere i mindre skala, som flere av årets «Paradise Hotel»- og «Ex on the Beach»-deltakere, følger den nye trenden.

Sosiale medier-ekspert Hans-Petter Nygård-Hansen, mener det kan være flere årsaker til at flere Instagram-profiler nå er lukket. Én av dem antar han er at de selv ønsker større kontroll over følgerne og ordskiftet, gjerne det som kommer i form av negative kommentarer og hets.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer