UTEN PUPP: Skuespiller Angelina Jolie avslører at hun har fjernet brystene sine. Foto: Stella Pictures
UTEN PUPP: Skuespiller Angelina Jolie avslører at hun har fjernet brystene sine. Foto: Stella PicturesVis mer

Derfor har hun fjernet brystene sine

Åpenhjertig Angelina Jolie om sin store forandring.

Den amerikanske filmstjernen Angelina Jolie avslører i dag at hun har fått fjernet begge brystene.

I et åpenhjertig innlegg i New York Times i dag, skriver superstjernen at hun har gjort det for å prøve å forebygge kreft.

Her kan du lese hele innlegget.

Skuespillerens mor døde av kreft i 2007, da var hun 56 år. Jolie skriver at hun er redd for at hun skal lide samme skjebne.

Påvist et gen I begynnelsen av februar begynte hun med det drastiske inngrepet. Hun har vært i gjennom en tre måneder lang behandling, som innebærer kirurgi for å få fjernet begge brystene.

I dagens innlegg i New York Times, forteller superstjernen at hun er bærer av et gen, som øker risikoen for bryst og eggstokkreft.

Legene har anslått at hun skal ha 87 prosent risiko for brystkreft og 50 prosent risiko for eggstokkreft.

- Da jeg fikk viste at dette var tilfelle, bestemte jeg meg for å redusere risikoen. Derfor fjernet jeg begge brystene, skriver Jolie i innlegget.

- Glad for å ha gjort det Jolie håper at hun kan hjelpe andre kvinner med å fortelle sin historie.

- Jeg er svært glad for å ha gjort det, skriver hun. Nå har hun under fem prosent risiko for å få brystkreft.

OPERERT BORT: Angelina Jolie viste formene sine da hun spilte Lara Croft i filmen Tomb Raider. Her fra settet. Foto: Stella Pictures
OPERERT BORT: Angelina Jolie viste formene sine da hun spilte Lara Croft i filmen Tomb Raider. Her fra settet. Foto: Stella Pictures Vis mer

27. april skal Angelina Jolie ha avsluttet den tre måneder lange behandlingen som involverte en operasjon der brystene er tatt bort og rekonstruert.

Angelina Jolie har flere ganger fortalt om kjærligheten til sin mor, Marcheline Bertrand. Det er nå seks år siden hun døde av kreft. I 2010 hyllet Angelina henne med flere filmer som hun la ut på youtube.

Seks barn Angelina Jolie og Brad Pitt har seks barn til sammen; Maddox (11), Pax (8), Zahara (7), Shiloh (6), og tvillingene Knox og Vivienne (4), - tre adoperte og tre biologiske. Marcheline Bertrand fikk oppleve sine første barnebarn.

Jolie sa i 2011 at hun ikke utelukker flere barn med Brad Pitt.

I det åpenhjertige innlegget forteller hun at hun valgte å begynne med brystene fordi det er større sjanse for å få brystkreft enn livmorhalskreft.

Jolie skryter også av støtten fra sin kjære Brad Pitt, som hun skal gifte seg senere i år.

I 2010 fikk 2852 mennesker brystkreft i Norge. 2839 kvinner og 13 menn. Brystkreft er den vanligste kreftformen for kvinner.

NÆRE BÅND: Her er Angelina og broren James Haven, sammen med mamma Marcheline Bertrand. Bildet er fra hjemmevideoen som Angelina la ut som en hyllest til sin mor på you tube i 2010. Foto: Stella Pictures
NÆRE BÅND: Her er Angelina og broren James Haven, sammen med mamma Marcheline Bertrand. Bildet er fra hjemmevideoen som Angelina la ut som en hyllest til sin mor på you tube i 2010. Foto: Stella Pictures Vis mer

Stadig flere overlever brystkreft. 5 år etter at pasienten har fått diagnosen, er det nå 88,3 % av kvinnene som fortsatt lever, viser tall fra Kreftregisteret.

ANGELINAS MAMMA: Marcheline Bertrand. Foto: Stella Pictures
ANGELINAS MAMMA: Marcheline Bertrand. Foto: Stella Pictures Vis mer