«Stranger Things»-skuespilleren

Derfor har ikke barnestjerna tenner

14 år gamle Gaten Matarazzo vil gi oppmerksomhet til sin sjeldne sykdom. 

ÅPEN OM SYKDOM: 14 år gamle Gaten Matarazzo forteller i et intervju at han bruker falske tenner, fordi han ikke har noen selv. Foto: Rob Latour/ NTB Scanpix. 
ÅPEN OM SYKDOM: 14 år gamle Gaten Matarazzo forteller i et intervju at han bruker falske tenner, fordi han ikke har noen selv. Foto: Rob Latour/ NTB Scanpix.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den populære Netflix-serien «Stranger Things» er blitt en snakkis verden over etter at den ble sluppet på strømmetjenesten i sommer.

Handlingen i spenningsserien er lagt til en søvnig amerikansk småby i 1983, og serien ble av Dagbladets anmelder kalt en hyllest til åttitallets overnaturlige ungdomsfilmer.

Åpen om sykdom

En av hovedrollene i serien, Dustin Henderson, spilles av 14 år gamle Gaten Matarazzo.

I et intervju på «The Jonathan Ross Show» snakker Matarazzo om rollen han har i serien, og at han har blitt kjent for sin litt spesielle snakkemåte. Matarazzo har nemlig ingen tenner, grunnet en arvelig medfødt sykdom.

- Det er en sykdom hvor man er født uten kragebein, så jeg har ingen, sier Matarazzo og forteller at sykdommen Cleidocranial Dysplasia gjør at det blir en forsinket forbening i kroppen.

- Det påvirker hvordan ansiktet ditt vokser, skallen din, og så påvirker det tennene. Det er derfor jeg ikke har tenner, sier han i intervjuet og legger til:

- Eller, jeg har noen tenner, men de er veldig små, bare som babytenner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer