<strong>ÅPEN OM SYKDOM:</strong> 14 år gamle Gaten Matarazzo forteller i et intervju at han bruker falske tenner, fordi han ikke har noen selv. Foto: Rob Latour/ NTB Scanpix.&nbsp;
ÅPEN OM SYKDOM: 14 år gamle Gaten Matarazzo forteller i et intervju at han bruker falske tenner, fordi han ikke har noen selv. Foto: Rob Latour/ NTB Scanpix.  Vis mer

«Stranger Things»-skuespilleren

Derfor har ikke barnestjerna tenner

14 år gamle Gaten Matarazzo vil gi oppmerksomhet til sin sjeldne sykdom. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den populære Netflix-serien «Stranger Things» er blitt en snakkis verden over etter at den ble sluppet på strømmetjenesten i sommer.

Handlingen i spenningsserien er lagt til en søvnig amerikansk småby i 1983, og serien ble av Dagbladets anmelder kalt en hyllest til åttitallets overnaturlige ungdomsfilmer.

Åpen om sykdom

En av hovedrollene i serien, Dustin Henderson, spilles av 14 år gamle Gaten Matarazzo.

I et intervju på «The Jonathan Ross Show» snakker Matarazzo om rollen han har i serien, og at han har blitt kjent for sin litt spesielle snakkemåte. Matarazzo har nemlig ingen tenner, grunnet en arvelig medfødt sykdom.

<strong>TANNLØS:</strong> 14 år gamle Gaten Matarazzo (til høyre) snakket i et intervju på «The Jonathan Ross Show» om hvorfor han ikke har tenner. Foto: wenn.com/NTB Scanpix.
TANNLØS: 14 år gamle Gaten Matarazzo (til høyre) snakket i et intervju på «The Jonathan Ross Show» om hvorfor han ikke har tenner. Foto: wenn.com/NTB Scanpix. Vis mer

- Det er en sykdom hvor man er født uten kragebein, så jeg har ingen, sier Matarazzo og forteller at sykdommen Cleidocranial Dysplasia gjør at det blir en forsinket forbening i kroppen.

- Det påvirker hvordan ansiktet ditt vokser, skallen din, og så påvirker det tennene. Det er derfor jeg ikke har tenner, sier han i intervjuet og legger til:

- Eller, jeg har noen tenner, men de er veldig små, bare som babytenner.

Falske tenner

Matarazzo forteller at han har en mild variant av sykdommen og at han ønsker å være åpen om tennene sine, slik at andre skal bli klar over at noen faktisk ikke er født med tenner eller kragebein.

Stranger Things»-karakteren hans Dustin Henderson har også samme sykdom som Matarazzo har i virkeligheten.

Og den unge skuespilleren selv er ikke flau over tennene sine.

Just letting you guys know. These are fake teeth. 😂 #toothless

A photo posted by Gaten Matarazzo (@gatenm123) on

På Instagram har han lagt ut et bilde hvor han åpenhjertig viser at tennene han av og til bruker er falske.

«Bare så dere vet det. Disse tennene er falske. #Tannløs», skriver han under bildet og gliser med tennene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer