ÅPEN OM SYKDOM: 14 år gamle Gaten Matarazzo forteller i et intervju at han bruker falske tenner, fordi han ikke har noen selv. Foto: Rob Latour/ NTB Scanpix. 
ÅPEN OM SYKDOM: 14 år gamle Gaten Matarazzo forteller i et intervju at han bruker falske tenner, fordi han ikke har noen selv. Foto: Rob Latour/ NTB Scanpix. Vis mer

«Stranger Things»-skuespilleren

Derfor har ikke barnestjerna tenner

14 år gamle Gaten Matarazzo vil gi oppmerksomhet til sin sjeldne sykdom. 

(Dagbladet): Den populære Netflix-serien «Stranger Things» er blitt en snakkis verden over etter at den ble sluppet på strømmetjenesten i sommer.

Handlingen i spenningsserien er lagt til en søvnig amerikansk småby i 1983, og serien ble av Dagbladets anmelder kalt en hyllest til åttitallets overnaturlige ungdomsfilmer.

Åpen om sykdom

En av hovedrollene i serien, Dustin Henderson, spilles av 14 år gamle Gaten Matarazzo.

I et intervju på «The Jonathan Ross Show» snakker Matarazzo om rollen han har i serien, og at han har blitt kjent for sin litt spesielle snakkemåte. Matarazzo har nemlig ingen tenner, grunnet en arvelig medfødt sykdom.

TANNLØS: 14 år gamle Gaten Matarazzo (til høyre) snakket i et intervju på «The Jonathan Ross Show» om hvorfor han ikke har tenner. Foto: wenn.com/NTB Scanpix.
TANNLØS: 14 år gamle Gaten Matarazzo (til høyre) snakket i et intervju på «The Jonathan Ross Show» om hvorfor han ikke har tenner. Foto: wenn.com/NTB Scanpix. Vis mer

- Det er en sykdom hvor man er født uten kragebein, så jeg har ingen, sier Matarazzo og forteller at sykdommen Cleidocranial Dysplasia gjør at det blir en forsinket forbening i kroppen.

- Det påvirker hvordan ansiktet ditt vokser, skallen din, og så påvirker det tennene. Det er derfor jeg ikke har tenner, sier han i intervjuet og legger til:

- Eller, jeg har noen tenner, men de er veldig små, bare som babytenner.

Falske tenner

Matarazzo forteller at han har en mild variant av sykdommen og at han ønsker å være åpen om tennene sine, slik at andre skal bli klar over at noen faktisk ikke er født med tenner eller kragebein.

Stranger Things»-karakteren hans Dustin Henderson har også samme sykdom som Matarazzo har i virkeligheten.

Og den unge skuespilleren selv er ikke flau over tennene sine.

Just letting you guys know. These are fake teeth. 😂 #toothless

A photo posted by Gaten Matarazzo (@gatenm123) on

På Instagram har han lagt ut et bilde hvor han åpenhjertig viser at tennene han av og til bruker er falske.

«Bare så dere vet det. Disse tennene er falske. #Tannløs», skriver han under bildet og gliser med tennene.